מרכיבים
16 יחידות
- 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
- 1/2 כף שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מים פושרים
- 2 כפות שמן זית
- 1/3 כפית מלח
- שמן זית להברשת המאפים
- תוספות לפי הטעם: זעתר, שום כתוש, עשבי תיבול, עגבניות מיובשות, זיתים, גבינה בולגרית
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה (בעזרת כף ואחר כך בידיים) את הקמח, השמרים, הסוכר, המים והשמן במשך כ-2 דקות (אם הבצק יבש ופירורי, הוסיפו לו בהדרגה עוד מים).
- מוסיפים את המלח ולשים 2-1 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק חלק ורך, אך לא דביק. מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים כחצי שעה (אם אין לכם זמן, אפשר לוותר על ההתפחה).
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, ויוצרים מכל חלק 4 כדורים קטנים. מרדדים כל כדור לפוקצ'ה בקוטר 8-7 ס"מ ובעובי 4-3 מ"מ.
- אופים במשך 10 דקות. מוציאים מהתנור, מברישים את הפוקצ'ות בנדיבות בשמן זית ומפזרים עליהן את התוספות. מחזירים לתנור ל-7-5 דקות נוספות.
- עוד מאות מתכונים קלים ומהירים – באתר של אפרת סיאצ'י, "מתכונים ב-10 דקות"