מרכיבים

16 יחידות

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
  • 1/2 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים פושרים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/3 כפית מלח
  • שמן זית להברשת המאפים
  • תוספות לפי הטעם: זעתר, שום כתוש, עשבי תיבול, עגבניות מיובשות, זיתים, גבינה בולגרית

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה (בעזרת כף ואחר כך בידיים) את הקמח, השמרים, הסוכר, המים והשמן במשך כ-2 דקות (אם הבצק יבש ופירורי, הוסיפו לו בהדרגה עוד מים).
  2. מוסיפים את המלח ולשים 2-1 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק חלק ורך, אך לא דביק. מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים כחצי שעה (אם אין לכם זמן, אפשר לוותר על ההתפחה).
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, ויוצרים מכל חלק 4 כדורים קטנים. מרדדים כל כדור לפוקצ'ה בקוטר 8-7 ס"מ ובעובי 4-3 מ"מ.
  5. אופים במשך 10 דקות. מוציאים מהתנור, מברישים את הפוקצ'ות בנדיבות בשמן זית ומפזרים עליהן את התוספות. מחזירים לתנור ל-7-5 דקות נוספות.

  • עוד מאות מתכונים קלים ומהירים – באתר של אפרת סיאצ'י, "מתכונים ב-10 דקות"