מרכיבים

6-5 מנות

  • 1 כוס קוסקוס מלא
  • 2 בטטות
  • 1 כוס עגבניות שרי
  • 2 פלפלים אדומים
  • 1 בצל סגול גדול
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 3 שיני שום קלופות
  • 2 כפות חומץ בלסמי, או תערובת של 1 כף חומץ עם 1 כף מים ו-1/4 כפית סוכר
  • 4 כפות אגוזי לוז, קלויים במחבת ללא שמן וקצוצים גס
  • 1/2 כוס זיתים שחורים מגולענים
  • עלי פטרוזיליה לקישוט

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-220 מעלות.
  2. מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות שעל האריזה.
  3. קולפים את הבטטות וחוצים אותן לאורכן. חותכים כל מחצית לפרוסות בעובי של 1/2 ס”מ. חוצים את עגבניות השרי, פורסים את הפלפלים לרצועות בעובי של 1/2 ס”מ וחותכים את הבצל לרצועות בעובי של 1/2 ס”מ.
  4. מניחים את כל הירקות בתבנית, יוצקים עליהם את שמן הזית ומתבלים במלח ובפלפל.
  5. פורסים את השום לעיגולים ומפזרים בין הירקות. צולים 20-15 דקות, עד שהירקות מזהיבים. מוציאים ומצננים מעט.
  6. מערבבים את הקוסקוס עם הירקות, מתבלים בחומץ הבלסמי ובעוד מלח ובפלפל במידת הצורך. מעבירים לקערת הגשה, מפזרים מעל את האגוזים, הזיתים ופטרוזיליה, ומגישים.