מרכיבים
6-5 מנות
- 1 כוס קוסקוס מלא
- 2 בטטות
- 1 כוס עגבניות שרי
- 2 פלפלים אדומים
- 1 בצל סגול גדול
- 4 כפות שמן זית
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 3 שיני שום קלופות
- 2 כפות חומץ בלסמי, או תערובת של 1 כף חומץ עם 1 כף מים ו-1/4 כפית סוכר
- 4 כפות אגוזי לוז, קלויים במחבת ללא שמן וקצוצים גס
- 1/2 כוס זיתים שחורים מגולענים
- עלי פטרוזיליה לקישוט
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-220 מעלות.
- מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות שעל האריזה.
- קולפים את הבטטות וחוצים אותן לאורכן. חותכים כל מחצית לפרוסות בעובי של 1/2 ס”מ. חוצים את עגבניות השרי, פורסים את הפלפלים לרצועות בעובי של 1/2 ס”מ וחותכים את הבצל לרצועות בעובי של 1/2 ס”מ.
- מניחים את כל הירקות בתבנית, יוצקים עליהם את שמן הזית ומתבלים במלח ובפלפל.
- פורסים את השום לעיגולים ומפזרים בין הירקות. צולים 20-15 דקות, עד שהירקות מזהיבים. מוציאים ומצננים מעט.
- מערבבים את הקוסקוס עם הירקות, מתבלים בחומץ הבלסמי ובעוד מלח ובפלפל במידת הצורך. מעבירים לקערת הגשה, מפזרים מעל את האגוזים, הזיתים ופטרוזיליה, ומגישים.
- "פשוט טעים ובריא",
הוצאת דני ספרים, 78 שקל