כולם יודעים שלאכול ירקות ופירות זה בריא, מאחר שהם מכילים כמויות גבוהות של ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. אכילת ירקות מומלצת בכל גיל ומיוחסות לה הטבות בריאותיות רבות, ובהן שמירה על בריאות מערכת העיכול, על משקל גוף תקין ועל רמה נמוכה של כולסטרול ר"ע (LDL).

באקדמיה האמריקאית לתזונה ולדיאטה ממליצים כי ילדים יאכלו לפחות כוס וחצי של ירקות מדי יום. אבל הורים רבים המנסים להוסיף ירקות ופירות לתפריט היומי של ילדיהם נכשלים פעמים רבות מאחר שהילדים מסרבים לשתף פעולה. הפתרונות הידועים הם להציע לילד לטעום את הירק כמה פעמים בהזדמנויות שונות, או להגיש לשולחן ירקות רבים ולתת לו לבחור. ובכל זאת, לפעמים כל זה לא עובד ואנו נאלצים למצוא פתרונות יצירתיים יותר.

אז מה אפשר לעשות כדי להוסיף ירקות ופירות לתפריט היומי?

  • הכינו מאפינס ועוגות בחושות עם ירקות מגורדים: קיימים מתכונים רבים וטעימים לעוגות בחושות עם ירקות שונים. הכינו אותן לילדים וכך תעשירו את התפריט היומי שלהם בעוד ירקות כמעט ללא מאמץ. מחפשים רעיונות? אתם יכולים להכין עוגת גזר וחמאת בוטנים, מאפינס דלעת או עוגת קישואים ושקדים.
  • הוסיפו ירקות חיים לרוטב הפסטה או הפיצה: קישואים קצוצים, פטריות וזיתים הם תוספת נפלאה לרוטב עגבניות קלאסי.
  • הכינו פיצה ביתית על בסיס כרובית: בונוס נוסף הוא שגם המבוגרים ימותו על זה, וכמעט לא ישימו לב להבדל.
  • הכינו צ'יפס מקישואים או בטטה במקום מתפוח אדמה: את הקישואים אפשר לצפות בביצה ובפירורי לחם. את הבטטה פשוט לטגן או לאפות כצ'יפס רגיל.
  • החליפו חמאה בתפוחים: החליפו את השמן או החמאה שבעוגה ברסק תפוחי עץ או במחית בננה. היחס הוא 1/2 כוס (120 מ"ל) רסק תפוחי עץ או בננה במקום כל 1/2 כוס שמן או 100 גרם חמאה.
  • הכינו פנקייקס בננה: מעכו בננה אחת, הוסיפו 2 ביצים ורבע כפית קינמון, ערבבו היטב וטגנו במעט שמן.
  • הוסיפו כרובית ללביבות ולפירה: כשאתם מכינים לביבות תפוחי אדמה החליפו מחצית מכמות תפוחי האדמה בכרובית. המראה יישאר זהה לחלוטין, וגם הטעם כמעט שלא ישתנה. באותו אופן אפשר להוסיף כרובית גם לפירה.