מתכון של שף יניב גור אריה, באדיבות "שטראוס".

מרכיבים

20 לחמניות

לבצק

  • 500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח לבן ללחם
  • 10 גרם (1 כף) שמרים יבשים או 25 גרם (1/2 קובייה) שמרים טריים או 1/2 שקית "שמרית"
  • 200 גרם גבינה 5% במרקם שמנת
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) חלב
  • 1 כפית מחית צ'יפוטלה (להשיג בחלק מרשתות השיווק ובמעדניות) או פלפל חריף קצוץ
  • 2 ביצים
  • 2 חלמונים
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם עגבניות מיובשות, חתוכות לקוביות
  • 100 גרם צנוברים, קלויים קלות במחבת ללא שמן

לאפייה

  • 1 ביצה טרופה עם מעט מלח
  • מעט צ'ילי גרוס

אופן ההכנה

  1. מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את כל המרכיבים, למעט החמאה, העגבניות והצנוברים. לשים כ-10 דקות.
  2. מוסיפים את החמאה, העגבניות והצנוברים, ולשים 5 דקות נוספות עד שמתקבל בצק גמיש, מבריק ורך – אבל לא דביק. אם הבצק יבש מדי מוסיפים עוד קצת חלב.
  3. מניחים את הבצק בקערה רחבה, מכסים ומתפיחים כשעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. יוצרים מהבצק 20 כדורים שווים. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כשעה, עד שהלחמניות מכפילות את נפחן.
  5. לקראת סוף התפיחה מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  6. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה עם מעט מלח ומפזרים מעל צ'ילי גרוס. אופים כ-20 דקות, עד שהלחמניות משחימות.