מתכון של שף יניב גור אריה, באדיבות "שטראוס".
מרכיבים
20 לחמניות
לבצק
- 500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח לבן ללחם
- 10 גרם (1 כף) שמרים יבשים או 25 גרם (1/2 קובייה) שמרים טריים או 1/2 שקית "שמרית"
- 200 גרם גבינה 5% במרקם שמנת
- 1/3 כוס (80 מ"ל) חלב
- 1 כפית מחית צ'יפוטלה (להשיג בחלק מרשתות השיווק ובמעדניות) או פלפל חריף קצוץ
- 2 ביצים
- 2 חלמונים
- 1 כף מלח
- 2 כפות סוכר
- 100 גרם חמאה רכה
- 100 גרם עגבניות מיובשות, חתוכות לקוביות
- 100 גרם צנוברים, קלויים קלות במחבת ללא שמן
לאפייה
- 1 ביצה טרופה עם מעט מלח
- מעט צ'ילי גרוס
אופן ההכנה
- מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את כל המרכיבים, למעט החמאה, העגבניות והצנוברים. לשים כ-10 דקות.
- מוסיפים את החמאה, העגבניות והצנוברים, ולשים 5 דקות נוספות עד שמתקבל בצק גמיש, מבריק ורך – אבל לא דביק. אם הבצק יבש מדי מוסיפים עוד קצת חלב.
- מניחים את הבצק בקערה רחבה, מכסים ומתפיחים כשעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- יוצרים מהבצק 20 כדורים שווים. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כשעה, עד שהלחמניות מכפילות את נפחן.
- לקראת סוף התפיחה מחממים את התנור ל-170 מעלות.
- מברישים את הלחמניות בביצה טרופה עם מעט מלח ומפזרים מעל צ'ילי גרוס. אופים כ-20 דקות, עד שהלחמניות משחימות.
- לעוד מתכוני לחמניות - לחצו כאן