מרכיבים

10 עוגות אישיות

לבצק

  • 3 כוסות (420 גרם) קמח
  • 1/2 1 כפות שמרים יבשים
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 3 ביצים
  • 120 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב פושר

למלית

  • 500 גרם גבינה לבנה לאפייה (למשל, "כנען" או "חמד")
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 150 גרם שוקולד מריר או חלב, קצוץ גס

לציפוי

  • 1 ביצה טרופה
  • סירופ מייפל, או סירופ מ-1/2 כוס סוכר שהומסה ב-3/4 כוס מים רותחים

אופן ההכנה

הבצק

  1. מערבבים בקערה גדולה את הקמח, השמרים והסוכר, ויוצרים במרכזם גומה. טורפים בקערה נפרדת את הביצים והחמאה ויוצקים לגומה.
  2. מוסיפים את החלב הפושר ולשים לבצק גמיש ורך, אך לא דביק. אם יש צורך, מוסיפים עוד רבע כוס חלב.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות ומכסים בניילון. מתפיחים כשעה וחצי, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

המלית והעיצוב

  1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית, למעט השוקולד.
  2. מקמחים קלות את משטח העבודה. מחלקים את הבצק לעשרה כדורים שווים, ומרדדים כל כדור לעיגול בעובי 1/2 ס"מ.
  3. חותכים את הרבע השמאלי של כל עיגול לרצועות בעובי של אצבע (ראו תרשים מימין).
  4. מורחים במלית את החלק שלא חתכנו לרצועות. מפזרים שוקולד בסמוך לצדו הימני של כל עיגול. מגלגלים מימין לשמאל, מעל השוקולד, עד לתחילת הרצועות.
  5. מלפפים את הרצועות אחת-אחת סביב גלילת הבצק, ליצירת המראה המיוחד.
  6. מהדקים את קצות הבצק ומקפלים לצורת סהר. מניחים ב-2 תבניות מרופדות בנייר אפייה ומברישים בביצה טרופה. מתפיחים כ-30 דקות ובינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  7. אופים כ-20 דקות, עד שהמאפים משחימים. באמצע זמן האפייה מחליפים בין התבניות, כדי שכל העוגות ייאפו באופן אחיד.
  8. מוציאים מהתנור ומברישים מיד בסירופ מייפל או בסירופ סוכר.

  • עוד מתכונים קלים וטעימים – בבלוג של אינס ינאי ואפיק גבאי, "תיק אוכל - בלוג קולינרי מפתה". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג