מרכיבים

3-2 מנות

  • 1 חבילה (500 גרם) ניוקי מוכנים (נמכרים בכל רשתות השיווק)
  • מעט חמאה
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 1 סלסילה פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 שקית (100 גרם) ערמונים קלופים מוכנים לאכילה (נמכרים בכל רשתות השיווק)
  • 1 כפית שטוחה אבקת מרק פטריות
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • להגשה: גבינת פרמזן מגוררת, עירית קצוצה

אופן ההכנה

  1. ממלאים סיר גדול במים, ממליחים ומביאים לרתיחה.
  2. ממיסים במחבת מעט חמאה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוספים את הפטריות והשום, מתבלים במעט מלח ופלפל, ומטגנים על אש גבוהה כ-2 דקות.
  3. מוסיפים את הערמונים הקצוצים ואת אבקת המרק, ומטגנים כדקה נוספת.
  4. מוסיפים את השמנת ו-2 כפות הפרמזן. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-3 דקות, עד שהשמנת מסמיכה. בינתיים מבשלים את הניוקי בסיר המים הרותחים לפי הוראות היצרן (בדרך כלל כ-2 דקות).
  5. מסננים את הניוקי ומעבירים למחבת עם הרוטב. מבשלים כדקה, תוך ערבוב.

  • עוד מאות מתכונים קלים ומהירים – באתר של אפרת סיאצ'י, "מתכונים ב-10 דקות"