מרכיבים
3-2 מנות
- 1 חבילה (500 גרם) ניוקי מוכנים (נמכרים בכל רשתות השיווק)
- מעט חמאה
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 1 סלסילה פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
- 2 שיני שום כתושות
- 1 שקית (100 גרם) ערמונים קלופים מוכנים לאכילה (נמכרים בכל רשתות השיווק)
- 1 כפית שטוחה אבקת מרק פטריות
- 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) שמנת מתוקה
- 2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- להגשה: גבינת פרמזן מגוררת, עירית קצוצה
אופן ההכנה
- ממלאים סיר גדול במים, ממליחים ומביאים לרתיחה.
- ממיסים במחבת מעט חמאה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוספים את הפטריות והשום, מתבלים במעט מלח ופלפל, ומטגנים על אש גבוהה כ-2 דקות.
- מוסיפים את הערמונים הקצוצים ואת אבקת המרק, ומטגנים כדקה נוספת.
- מוסיפים את השמנת ו-2 כפות הפרמזן. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-3 דקות, עד שהשמנת מסמיכה. בינתיים מבשלים את הניוקי בסיר המים הרותחים לפי הוראות היצרן (בדרך כלל כ-2 דקות).
- מסננים את הניוקי ומעבירים למחבת עם הרוטב. מבשלים כדקה, תוך ערבוב.
- עוד מאות מתכונים קלים ומהירים – באתר של אפרת סיאצ'י, "מתכונים ב-10 דקות"