מרכיבים

  • 200 גרם (2 חפיסות) שוקולד מריר
  • 200 גרם (1 כוס) טחינה גולמית
  • אפשרויות לציפוי (לא חובה): מעט מלח גס, אבקת קקאו

אופן ההכנה

  1. מרפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד.
  2. ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בסיר. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  3. מוסיפים את הטחינה לשוקולד המומס ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית, ואם רוצים מפזרים עליה קמצוץ מלח גס. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקפיא 3 שעות לפחות (ועד 3 חודשים).
  5. לפני ההגשה חותכים לקוביות ומניחים 20 דקות בטמפרטורת החדר. אם רוצים, שמים אבקת קקאו בתבנית או בשקית, מוסיפים את הטראפלס ומנערים היטב, כך שהם יצופו בקקאו.
  • עוד מתכונים מצוינים של מיכל שמיר - בבלוג שלה, "מיכל אופה עוגה". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג