קבב עם טחינה ולימון כבוש

מרכיבים

40 יחידות בינוניות

לטחינה
  • ‭3/4‬ כוס טחינה גולמית
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • ‭1/2‬ כפית מלח
  • 2 כפות גדושות לימון כבוש, ללא גרעינים
  • 1 פלפל שטה או פלפל צ'ילי, ללא הגרעינים
  • מיץ מ-‭1/2‬ לימון
  • ‭1/4‬ כפית כורכום
  • ‭3/4‬ כוס מים קרים מאוד, רצוי מינרליים

לקבב
  • 1 ק"ג בשר בקר, טחון
  • ‭1/2‬ צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
  • 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ דק
  • 5 שיני שום, קלופות וכתושות
  • ‭1 1/2‬ כפיות מלח
  • ‭1/2‬ כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית שטוחה גרגרי כוסברה טחונים
  • ‭1/2‬ כפית הל טחון
  • ‭1/2‬ כפית כורכום
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית תבלין גריל עוף
  • אפשרות: ‭1/2‬ כפית צ'ילי גרוס
  • 4 כפות שמן זית
  • אפשרות: 3-2 כפות פירורי לחם

אופן ההכנה
  1. שמים את כל מרכיבי הטחינה במעבד מזון או בבלנדר ומעבדים למרקם משחתי חלק.
  2. מערבבים את כל מרכיבי הקבב, למעט פירורי הלחם, לעיסה אחידה. אם העיסה רטובה מדי, מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים היטב.
  3. צולים את הקבבים 5-2 דקות מכל צד – על האש, במחבת פסים כבדה על להבה גבוהה או בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות במצב גריל (מניחים מתחת לרשת הצלייה תבנית מרופדת בנייר אפייה, לאיסוף הנוזלים. מומלץ להשאיר את דלת התנור פתוחה מעט).
  4. מגישים חם לצד הטחינה.

  • איך שומרים? במקרר עד 3 ימים או במקפיא עד שבועיים. מפשירים, מחממים בתנור ומגישים.

קבב עוף וירקות ברוטב סויה ובצל ירוק

כולם מדברים על פיוז'ן, אז הנה פיוז'ן אמיתי: מזרח קרוב ומזרח רחוק במנה אחת, שמזכירה דים סאם או גיוזה - אבל בלי מעטפת הבצק.

מרכיבים

40 יחידות בינוניות

לקבב
  • 1 ק"ג בשר פרגיות, טחון
  • ‭1/2‬ צרור כוסברה או פטרוזיליה, קצוצה דק
  • 2 בצלים ירוקים, קצוצים דק
  • 5 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 2 גזרים, קלופים ומגוררים גס
  • 4 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף וקצוץ דק
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק חריף
  • 3 כפות שמן שומשום כהה
  • 1 פלפל צ'ילי, ללא גרעינים, קצוץ דק
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות שמן קנולה
  • ‭1/2‬ כוס פירורי לחם

לרוטב
  • ‭1/2‬ כוס רוטב סויה
  • 1 בצל ירוק, קצוץ
  • 2 פלפלי צ'ילי, ללא גרעינים, קצוצים
  • 4 ס"מ ג'ינג'ר, קלוף וקצוץ
  • 2 כפיות שמן
  • שומשום כהה

אופן ההכנה
  1. מערבבים את כל מרכיבי הקבב. בידיים רטובות או משומנות יוצרים קציצות מוארכות. מאחסנים במקפיא חצי שעה, להתייצבות.
  2. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
  3. צולים את הקבבים 5-2 דקות מכל צד – על האש, במחבת פסים כבדה על להבה גבוהה או בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות במצב גריל (מניחים מתחת לרשת הצלייה תבנית מרופדת בנייר אפייה, לאיסוף הנוזלים. מומלץ להשאיר את דלת התנור פתוחה מעט).
  4. מגישים חם לצד הרוטב.

  • איך שומרים? במקרר עד 3 ימים, או במקפיא עד שבועיים. מפשירים, מחממים בתנור ומגישים.

קבבים מקסיקניים עם סלסה טרייה

הסוד בקבב המקסיקני הוא הפפריקה המעושנת. אם תקנו פפריקה מעושנת איכותית מתוצרת ספרד, כפית אחת ממנה תספיק כדי להעניק לקבב טעם מיוחד.

להשלמת החוויה מומלץ לאכול את הקבבים על טורטייה, לצד סלט אבוקדו (גוואקמולה).

מרכיבים

40 יחידות בינוניות

לסלסה
  • 5 עגבניות גדולות
  • 3 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
  • 1 בצל סגול קטן או 2 בצלי שאלוט, קלופים וקצוצים דק
  • עלים מ-1 צרור כוסברה קטן
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 פלפל צ'ילי, ללא גרעינים, קצוץ דק
  • 1 כפית מלח גס
  • ‭1/2‬ כפית פלפל שחור גרוס דק
  • אפשרות: ‭1/2‬ כפית כמון

לקבב
  • 1 ק"ג תערובת בשר בקר טחון ובשר עוף טחון ‭
  • 1/2‬ צרור כוסברה, קצוצה דק
  • 4 כפות אורגנו טרי קצוץ דק, או 1 כפית גדושה אורגנו יבש
  • 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ דק
  • 5 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1 קישוא, מגורר דק
  • ‭1 1/2‬ כפיות מלח ‭
  • 1/2‬ כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 4 כפות שמן זית
  • אפשרות: 3-2 כפיות פירורי לחם

אפשרות להגשה

טורטיות, סלט גוואקמולה

אופן ההכנה
  1. הסלסה: ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את העגבניות ומבשלים כדקה. מסננים, קולפים וקוצצים דק. מעבירים לקערה. מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי הסלסה ומניחים בצד עד שהקבבים מוכנים.
  2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקבב, למעט פירורי הלחם. אם העיסה רכה ורטובה מדי, מוסיפים גם את פירורי הלחם. בידיים רטובות או משומנות יוצרים מהעיסה קציצות בקוטר 5־7 ס"מ, דחוסות קצת ושטוחות.
  3. צולים את הקבבים 5-2 דקות מכל צד – על האש, במחבת פסים כבדה על להבה גבוהה או בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות במצב גריל (מניחים מתחת לרשת הצלייה תבנית מרופדת בנייר אפייה, לאיסוף הנוזלים. מומלץ להשאיר את דלת התנור פתוחה מעט).
  4. מגישים מיד יחד עם הסלסה.

  • איך שומרים? במקרר עד יומיים. מחממים בתנור לפני ההגשה.