שלושה טיפים חשובים לפני שמתחילים:

  1. תמיד כדאי להניח את המנות על הגחלים, ולא כשהלהבות ממש רוחשות.
  2. הצטיידו במלקחיים ארוכים - בלעדיהם לא תוכלו להתקרב לאוכל.
  3. וכמובן – דאגו שיהיו לכם הרבה מים בהישג יד, ליתר ביטחון.

מכינים בבית

---------------

ירקות קלויים בוויניגרט לימוני

מרכיבים

10 מנות

לירקות
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 בטטות, קלופות חתוכות לרבעים לאורכן
  • 2 פלפלים אדומים, חתוכים לרבעים
  • ‭1/2‬ כרובית, חתוכה לפרחים
  • 2 שומר, חתוכים לרבעים
  • 6 גבעולי סלרי אמריקאי
  • ‭1/2‬ חציל, חתוך לאורכו לשישיות
  • 3 קישואים, חצויים לאורכם
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • מעט מלח

לרוטב

  • 4 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 1 כף חרדל
  • 1 כף דבש
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה
  1. הירקות: מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. משמנים מחבת פסים בשמן הזית ומחממים אותו היטב. צורבים עליו את כל הירקות, כדקה מכל צד, עד שנוצרים עליהם פסי חריכה.
  3. מעבירים את הירקות לתבנית, זורים מלח ואופים כ-15 דקות. מוציאים ומניחים לצינון קל.
  4. הרוטב: מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את השום ומטגנים אותו קלות. מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים כדקה.
  5. יוצקים את הרוטב החם על הירקות הקלויים ומניחים לצינון. מאחסנים במקרר עד לפיקניק (עד שבוע).‬

טחינה אגוזית

כשמעבדים טחינה במעבד מזון היא הופכת להיות קרמית, חלקה וסמיכה. המאמץ כדאי!

מרכיבים

8 מנות

  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 1 שן שום, קלופה וקצוצה
  • ‭1/3‬ כוס מיץ לימון טרי
  • ‭1/3‬ כוס מים
  • ‭3/4‬ כוס אגוזי מלך
  • ‭1/2‬ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה
  1. שמים בקערת מעבד המזון את הטחינה, השום, מיץ הלימון והמים ומעבדים למרקם אחיד וחלק.
  2. מוסיפים את האגוזים, הפטרוזיליה, מלח ופלפל ומעבדים למרקם אחיד. מאחסנים במקרר עד לפיקניק (עד 3 ימים).

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

מתחילים בבית, מסיימים במדורה

--------------------------------------

פיתות ים תיכוניות ללא שמרים

רצוי להכין את הבצק ממש לפני שיוצאים לדרך.

מרכיבים

12 יחידות

  • 1 ק"ג קמח (רצוי קמח ללחם)
  • 1 כף מלח
  • 3 כוסות מים, מסוננים או מינרליים
  • 4 כפות שמן זית
  • לקחת לשטח: עוד קמח

אופן ההכנה
  1. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבלים היטב כ-3 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.
  2. מעבירים את הבצק לקופסה, סוגרים ומניחים לשעה (בזמן הזה - לוקחים לפיקניק ומתארגנים).
  3. בשטח: מחממים סאג' או פלטת ברזל על המדורה. מחלקים את הבצק ל-12 כדורים שווים. מקמחים את הידיים ופותחים ומותחים את כדורי הבצק לצורת פיתה. מניחים על הסאג' וצולים קצרות משני הצדדים.

מקלובה אורז ועוף

רצוי להכין את המנה בסיר ברזל, שאפשר לתלות או להניח מעל המדורה. כשמגישים מקלובה בשטח אפשר לוותר על היפוך הסיר המסורתי ולחלק לצלחות היישר מהסיר.

מרכיבים

10 מנות

  • 4 כפות שמן
  • 6 כרעי עוף, מחולקות
  • 3 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים
  • 3 בצלים, קלופים ופרוסים לטבעות
  • 3 גזרים, קלופים ופרוסים לעיגולים
  • 1 ראש שום שלם
  • 3 כוסות אורז

לבישול ולתיבול

  • 1 כפית כורכום
  • 1 כף פפריקה
  • 2 עלי דפנה
  • 1 כף סילאן
  • מלח,
  • פלפל שחור גרוס
  • ‭4 1/2‬ כוסות מים רותחים

אופן ההכנה
  1. מחממים 3 כפות מהשמן במחבת. מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים עד שהם שחומים מכל צדדיהם. מוציאים ומניחים בצלחת מרופדת בנייר סופג.
  2. מוסיפים למחבת (אין צורך לנקותה) את תפוחי האדמה ומטגנים עד הזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מטגנים כך, בזה אחר זה, גם את הבצלים והגזרים.
  3. מניחים את סיר הברזל על הכיריים ומחממים. מוסיפים את כף השמן הנותרת ומחממים. מוסיפים את האורז ומטגנים כ-2 דקות. מניחים את הבצל על האורז, ועליו את העוף. מפזרים עליהם את תפוחי האדמה והגזר ומניחים את ראש השום.
  4. מערבבים היטב את כל התבלינים עם המים הרותחים. יוצקים לסיר, מכסים, ומבשלים כחצי שעה על להבה בינונית, עד שכמעט לא נותרים נוזלים בסיר. בינתיים, מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  5. מעבירים את הסיר לתנור וצולים במשך שעה. מוציאים, עוטפים במגבת או בשמיכה, ולוקחים לפיקניק.
  6. בשטח: מניחים את הסיר הסגור על הגחלים למשך כשעה. מגישים חם.

תפוחי אדמה של מדורה עם בולונז כפרי

מרכיבים

8 מנות

  • 8 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים, בקליפתם
  • 1 כף מלח

לרוטב הבולונז
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קלוף וחתוך לקוביות קטנטנות
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנטנות
  • 300 גרם בשר בקר טחון (מומלץ נתח צוואר)
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 עגבנייה מגוררת
  • 1 כף רסק עגבניות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • ‭1/4‬ כוס מים רותחים

אופן ההכנה
  1. הבולונז: מחממים את השמן במחבת כבדה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את השום והפלפל האדום, ומטגנים עוד כדקה.
  2. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות, עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים את הפפריקה ומערבבים. מוסיפים גם את העגבנייה המגוררת, רסק העגבניות, מלח ופלפל ומערבבים.
  3. מוסיפים את המים, מערבבים, מכסים, מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים כ-25 דקות, עד שהרוטב מבושל וסמיך. מסירים מהכיריים, מניחים לצינון קל ומעבירים לקופסה סגורה (אפשר להכין עד יומיים מראש, ולאחסן במקרר).
  4. תפוחי האדמה: מנקים היטב את תפוחי האדמה. מניחים אותם בסיר עם מים, מוסיפים כף מלח ומבשלים כ-30 דקות, עד שסכין ננעצת בהם בקלות. מסירים מהכיריים ומסננים את המים. מצננים קלות ועוטפים כל תפוח אדמה ברדיד אלומיניום (אפשר להכין עד שעתיים לפני היציאה לפיקניק).
  5. בשטח: חוצים כל תפוח אדמה לאורכו, אבל משאירים את שני החצאים מחוברים בקצה. מניחים כף גדושה מהבולונז, סוגרים ברדיד האלומיניום ומניחים על הגחלים לכ-15 דקות. פותחים בזהירות, מחכים רגע וזוללים.

בננות בסוכר חום ופקאנים

מכינים את המנה בבית, עוטפים ברדיד אלומיניום, ובשטח מניחים לכמה דקות על הגחלים.

מרכיבים

6 מנות

  • 6 בננות, קלופות וחצויות לרוחבן
  • 6 שיפודי במבוק
  • ‭1/4‬ כוס סוכר חום
  • ‭1/2‬ כפית קינמון טחון
  • 2 כפות דבש
  • ‭1/4‬ כוס אגוזי פקאן חצויים

אופן ההכנה
  1. לעטיפת הבננות מכינים 6 רצועות ארוכות ורחבות של רדיד אלומיניום.
  2. משפדים שני חצאי בננה על כל שיפוד. שמים בצלחת עמוקה ורחבה את הסוכר והקינמון ומערבבים. טובלים ומסובבים את הבננות בתערובת הסוכר כך שיצופו בה היטב.
  3. מניחים כל שיפוד על פיסת רדיד אלומיניום, מזלפים מעט דבש, מפזרים אגוזים וסוגרים היטב (אפשר להכין עד שלוש שעות לפני הפיקניק ולאחסן במקרר ו/או בצידנית).
  4. בשטח: מניחים את השיפודים על הגחלים למשך כ-10 דקות. פותחים בזהירות, מצננים קלות ומתפנקים.

  • צולם בחצר של חוות "שפע בטבע‭,"‬ טירת שלום; כלים: "בחצר" מושב גיאה; כלים חד פעמיים: "פנלופה‭,"‬ רמת השרון. תודה למשפחות מרדיקס, ברנס וסננס על המאמץ