מרכיבים
- 3/4 3 כוסות (525 גרם) קמח
- 3/4 כוס (180 מ"ל) מים חמימים
- 2 כפות שמרים יבשים או 1 קובייה מפוררת (50 גרם) שמרים טריים
- 2 ביצים
- 1/2 כוס (120 מ"ל) יוגורט
- 2 כפות סוכר
- 1 כפית מלח
- 2 כפות חמאה מומסת מצוננת
- לציפוי: חמאה מלוחה מומסת
אופן ההכנה
- מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר 1/2 כוס מהקמח, 1/2 כוס מהמים ואת השמרים. מערבבים עד שכל המרכיבים מתאחדים ומניחים כ-10 דקות, עד שנוצרות בועות על פני הנוזל.
- מערבבים בקערה נוספת את הביצים, היוגורט הסוכר ויתרת המים. מוסיפים לקערת המיקסר ולשים במהירות בינונית, עד שנוצר בצק אחיד ומעט דביק.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את יתרת הקמח. מוסיפים את החמאה המומסת ומגבירים מעט את המהירות. לשים 3-2 דקות ועוצרים.
- מנקים את דפנות הקערה משאריות קמח ולשים 3-2 דקות נוספות, עד שהקערה נקייה והבצק אינו נדבק לדפנות.
- מעבירים את הבצק לקערת משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך כשעה וחצי, עד שהוא מכפיל את נפחו.
- לוחצים על הבצק בעדינות עם האגרוף כדי להוציא ממנו את בועות האוויר, ומעבירים למשטח מקומח.
- יוצרים מהבצק 20 כדורים בגודל פינג-פונג ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת מטבח נקייה ומתפיחים במשך 40-30 דקות.
- מחממים מראש את התנור ל-180 מעלות ואופים את הלחמניות כ-20 דקות, עד שהן זהובות.
- מוציאים את הלחמניות מהתנור ומברישים אותן מיד בחמאה מלוחה מומסת.
- מצננים את הלחמניות לחלוטין ושומרים אותן בקופסה אטומה, כשהן עטופות במגבת.
רוצים לשדרג ולהוסיף עוד טעמים ללחמניות?
- אפשר להוסיף לחמאה כל מיני דברים: עשבי תיבול קצוצים שאוהבים, למשל שום כתוש, מלח גס, דבש או סילאן.
עוד מתכונים טעימים של מיכל מעוז נחום - בבלוג שלה, "בלבוסטה". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג.