מרכיבים

7-6 לביבות

  • 1 בצל קטן קצוץ
  • שמן לטיגון
  • 1/2 סלסילה פטריות שמפיניון, פרוסות
  • 1/2 1 מצות
  • 2 ביצים
  • 4 כפות גדושות גבינה צהובה מגורדת
  • 3 כפות גבינה בולגרית מפוררת או פרמזן מגוררת
  • 1/2 כפית אבקת מרק פטריות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות, ממליחים ומטגנים כ-4 דקות. מעבירים לקערה ומצננים.
  2. מרטיבים את המצה ומפוררים לתוך הקערה עם הבצל והפטריות. מוסיפים את הביצים, הגבינות, אבקת המרק, מלח ופלפל, ומערבבים היטב.
  3. מחממים שמן במחבת. יוצרים מהתערובת קציצות בעזרת הידיים ומטגנים עד אותן עד שצדן התחתון מזהיב היטב. הופכים, מנמיכים את האש ומכסים. מטגנים 2-1 דקות נוספות, עד שגם הצד השני מזהיב.

  • עוד מאות מתכונים קלים ומהירים – באתר של אפרת סיאצ'י, "מתכונים ב-10 דקות"