מרכיבים

כ-20 יחידות

לכדורים

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 120 גרם חמאה
  • 3 כפות ליקר קפה (מומלץ, אבל לא חובה)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות אבקות קקאו
  • 1 כפית קפה נמס מגורען
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב או חלב קוקוס
  • 300 גרם עוגיות יין מרוסקות או טחונות

למלית

  • 1 כוס (240 מ"ל) דובדבנים משומרים, ללא הנוזלים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) סוכר

לציפוי

  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות שמן
  • 1 כוס (120 מ"ל) אגוזי לוז (או פקאן) מסוכרים, קצוצים או טחונים

אופן ההכנה

  1. המלית: שמים בסיר קטן את הדובדבנים והסוכר. מבשלים על אש בינונית-נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שכמעט לא נותרים בסיר נוזלים. מצננים ומסננים מהנוזלים שנשארו.
  2. הכדורים: שמים בסיר אחר את כל מרכיבי הכדורים, למעט העוגיות המרוסקות. מבשלים על אש בינונית-נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהשוקולד והחמאה נמסים ומתקבלת תערובת אחידה. מסירים מהכיריים ומוסיפים את פירורי העוגיות המרוסקות. מערבבים היטב, תחילה בכף עץ ואחר כך בכף היד, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. נוטלים כף והתערובת ויוצרים ממנה כדור. משטחים אותו לעיגול בכף היד ומניחים במרכזו דובדבן. סוגרים את העיגול על הדובדבן, מעצבים שוב לעיגול ומניחים במגש. חוזרים על הפעולה עם יתרת התערובת ומכניסים למקפיא לחצי שעה.
  4. הציפוי: ממיסים את השוקולד עם השמן במיקרוגל או בסיר. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד והשמן בסיר קטן (או בקערה), ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  5. טובלים את הכדורים הקפואים בשוקולד החם, (המגע של הכדור הקפוא עם השוקולד החם ייצור ציפוי פריך). אם רוצים, מגלגלים את הכדורים המצופים באגוזי לוז מסוכרים.
  6. שומרים בקופסה אטומה במקרר.

  • עוד מתכונים קלים וטעימים – בבלוג של אינס ינאי ואפיק גבאי, "תיק אוכל - בלוג קולינרי מפתה". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג