מרכיבים

  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 300 גרם חמאה או מרגרינה
  • 2 כוסות (400 גרם) סוכר
  • 6 ביצים
  • 1 כוס (120 גרם) קמח מצה
  • 1 כוס (140 גרם) קורנפלור או עמילן תפוחי אדמה
  • 1 כוס (240 מ"ל) סוכריות עדשים קטנות

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180-170 מעלות. מרפדים תבנית תנור עם שוליים גבוהים בנייר אפייה.
  2. שמים בקערה את החמאה והשוקולד ומחממים במיקרוגל 30 שניות. מוציאים, מערבבים, ומחממים עוד 30 שניות. מחממים כך - 30 שניות בכל פעם - עד שנוצר קרם חלק ואחיד.
  3. מעבירים את הקרם לקערת המערבל, מוסיפים את הסוכר ומערבלים במהירות בינונית. מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה, ומערבלים היטב אחרי כל הוספה. עוצרים את המערבל, מוסיפים את הקמח ומערבבים במרית עד שמתקבלת עיסה אחידה, בלי גושים.
  4. יוצקים את העיסה לתבנית ומיישרים אותה. מפזרים את העדשים. אופים כ-20 דקות. העוגה תיראה קצת לא מוכנה עדיין, אבל זה כל הקסם. מוציאים, מצננים, מכסים את התבנית ומאחסנים במקרר שעה.
  5. חותכים את העוגה לריבועים בגודל 5 ס"מ ומגישים.