אורז פרסי עם פול ושמיר / אסנת לסטר

מתכון שקיבלתי מאילנה פור ממצפה.

מרכיבים

כ-10 מנות

  • 3 כוסות (600 גרם) אורז
  • 500 גרם (כ-3 כוסות) פול ירוק קפוא
  • 2 צרורות שמיר קצוצים, ללא הגבעולים
  • 2 כפיות גדושות מלח
  • 2 כפיות פלפל שחור טחון
  • 2 כפיות כורכום
  • 3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ
  • 1/2 כוס שמן זית

אופן ההכנה

  1. מבשלים את האורז במים רבים (כמו בבישול פסטה) רק עד שהוא מתחיל להתרכך (חצי בישול). מסננים.
  2. מבשלים את הפול לחוד 2 דקות במים רותחים. מסננים ומקלפים.
  3. מערבבים את האורז עם השמיר הקצוץ, הפול והתבלינים.
  4. מניחים בתחתית סיר את פרוסות תפוחי האדמה יוצקים עליהן את השמן ומחממים. לאחר שהשמן מתחיל לרתוח נותנים לפרוסות להיטגן 5-4 דקות.
  5. מוסיפים לסיר את תערובת האורז והפול, מכסים ומנמיכים את האש למינימום (כדאי להניח מתחת לסיר דסקית מתכת המפזרת את החום). מבשלים 30-25 דקות.

אורז עם לימונים מקורמלים / סיון שטרנבך ורונה קובו

בתחתית של האורז הזה, במקום שבו מסתתרים בדרך כלל תפוחי אדמה, תמצאו פרוסות לימון עסיסיות אך פריכות, שניצלות עם קצת סוכר והופכות לסוכרייה משובחת. הטעם ילווה אתכם עוד דקות ארוכות ויעשה לכם שמח בפה.

מרכיבים

כ-10 מנות

  • 3 כוסות אורז בסמטי
  • 1 כף מלח
  • 1 כרשה גדולה, חצויה לאורכה ופרוסה דק
  • שמן זית
  • חופן עלי נענע קצוצים
  • חופן עלי בזיליקום קצוצים
  • 2 חופנים של חמוציות יבשות
  • פלחים חתוכים מלימון אחד
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • 2 כפות סוכר
  • 2-1 לימונים חתוכים לפרוסות דקות

אופן ההכנה
  1. מרתיחים בסיר גדול מים, כמו לבישול פסטה. מוסיפים את האורז וכף מלח, ומערבבים. מבשלים כ-4 דקות, עד שהאורז משנה את צבעו ללבן, מסירים מהאש ומסננים.
  2. מטגנים את הכרשה במעט שמן זית עד שהיא מתרככת ומזהיבה קלות. מוסיפים את הנענע, הבזיליקום, החמוציות ופלחי הלימון, מערבבים ומתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים לאורז ומערבבים.
  3. משמנים בכ-4 כפות שמן סיר רחב ושטוח – רצוי עם ציפוי נגד הידבקות. מפזרים בתחתית הסיר 2 כפות סוכר ומסדרים עליהן בצפיפות את פרוסות הלימון. מחממים על להבה גבוהה כ-7 דקות, עד שהלימונים משחימים (לא הופכים את הלימונים בזמן החימום).
  4. עורמים את האורז על הלימונים בלי להדק אותו. מנמיכים ללהבה הנמוכה ביותר, יוצקים על האורז 3 כפות מים (זו לא טעות - 3 כפות בלבד) ומכסים. מבשלים כשעה, עד שהאורז מוכן.
  5. מצמידים צלחת הגשה לסיר והופכים בזהירות.

  • עוד מתכונים מצוינים של סיון שטרנבך ורונה קובו - בבלוג "המטבח של סיון". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

אורז מלא עם פירות יבשים / אפרת סיאצ'י

מרכיבים

8-6 מנות

  • 2 כוסות אורז מלא, שטוף ומסונן
  • שמן לטיגון
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 4 גזרים גדולים, מגורדים בפומפייה
  • 1/2 כוס צימוקים בהירים
  • 1/2 כוס שזיפים מיובשים מגולענים קצוצים או חמוציות מיובשות
  • 1/2 כוס שקדים מולבנים פרוסים
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית קינמון
  • 2 כפיות גדושות מלח
  • 2/3 כפית פלפל שחור
  • 1/2 4 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה
  1. מחממים בסיר 4-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
  2. מוסיפים את השום והאורז ומטגנים דקה נוספת, תוך ערבוב.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 40 דקות.

ואם רוצים להשתמש באורז רגיל?

  • אין בעיה, אפשר להכין את המנה גם עם אורז לבן רגיל. במקרה כזה יש להשתמש בפחות מים – 3 כוסות בלבד.