סלט קישואים ואגוזים / מיכל לוי-אלחלל

מרכיבים

8 מנות

  • 8 קישואים ירוקים, חתוכים לאורכם לפרוסות דקיקות (רצוי בקולפן)
  • 8 קישואים צהובים, חתוכים לאורכם לפרוסות דקיקות (רצוי בקולפן)
  • 2 כוסות (200 גרם) אגוזי קשיו קצוצים
  • 1 כוס (100 גרם) שקדים קצוצים

לרוטב

  • כ-1/2 כוס (100 מ"ל) שמן קנולה
  • עלים מ‭1-‬ גבעול מרווה טרי
  • 2 כפות (30 מ"ל) חומץ בן יין אדום
  • 1 כף סילאן
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. הרוטב: יוצקים את השמן לסיר קטן ומחממים. מוסיפים את עלי המרווה ומטגנים אותם בשמן החם כחצי דקה. מסירים מהכיריים ומצננים לטמפרטורת החדר. מוציאים את עלי המרווה מהשמן (שומרים אותם בצד) ומעבירים את השמן לקערה קטנה. מוסיפים את החומץ, הסילאן, מלח ופלפל ומערבבים לרוטב אחיד.
  2. הסלט: שמים בקערת הגשה את שני סוגי הקישואים, האגוזים והשקדים ומערבבים קלות. מוסיפים את הרוטב, מערבבים שוב, מקשטים בעלי המרווה המטוגנים ומגישים מיד.

-------------------------------------------------------------------------------------------

עוד מתכונים לפסח בערוץ האוכל של Xnet:

-------------------------------------------------------------------------------------------

סלט פטריות ונבטים / קלי מגר

מרכיבים

8 מנות

  • 1 סלסילה פטריות שמפיניון, פרוסות
  • 1 חבילה (400 גרם) פטריות חורש, פרוסות
  • 1 מארז (400 גרם) נבטי חמנייה

לרוטב

  • 2 כפות שמיר קצוץ
  • 1 שן שום קלופה וקצוצה דק
  • 1 פלפל אדום קצוץ לקוביות קטנטנות
  • ‭1/4‬ כוס שמן זית
  • 2 כפות חומץ תפוחים
  • ‭1/2‬ כפית חומץ בלסמי
  • מיץ מ-‭1/2‬ לימון
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. מחממים היטב מחבת לא משומנת (רצוי להשתמש במחבת עם ציפוי מונע הידבקות). מטגנים את הפטריות בכמה סבבים עד השחמה. מצננים.
  2. מעבירים את הפטריות לקערה ומוסיפים את הנבטים.
  3. שמים בקערה נפרדת את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים למרקם אחיד.
  4. יוצקים את הרוטב על הפטריות והנבטים ומגישים בטמפרטורת החדר.

סלט עדשים ואנטיפסטי / מיכל לוי-אלחלל

מרכיבים

8 מנות

  • 2 כוסות עדשים שחורות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות גדולות
  • 2 לפתות, קלופות וחתוכות לקוביות גדולות
  • 4 ראשי שומר, חתוכים לשמיניות
  • 2 בצלים סגולים, קלופים וחתוכים ל-8
  • 2 סלקים, קלופים וחתוכים ל-8
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מיץ מ‭2-‬ לימונים
  • עלים מ‭1-‬ צרור רוקט

אופן ההכנה

  1. שמים את העדשים בסיר גדול, מכסים ב‭1-‬ ליטר מים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ‭20-‬ דקות, עד שהן רכות. מסננים, מעבירים לקערה ומתבלים במלח ובפלפל.
  2. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  3. מניחים בתבנית את כל קוביות הירקות, מברישים אותן בשמן זית, זורים מלח ופלפל ואופים 25 דקות. מוציאים ומשהים בטמפרטורת החדר כ‭15-‬ דקות. מעבירים לקערה גדולה.
  4. מוסיפים לקערה את העדשים, מיץ הלימון ושמן הזית שנותר. מערבבים, מקשטים בעלי הרוקט ומגישים.

סלט וולדורף / מיכל לוי-אלחלל

מרכיבים

6 מנות

  • 1 ליטר מים
  • 1 כפית מלח
  • 200 גרם אפונת שלג
  • 5 תפוחי עץ ירוקים ו/או אדומים, חתוכים לפרוסות דקיקות
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 גבעולי סלרי אמריקאי, פרוסים דק
  • ‭1/2‬ ק"ג נבטי חמנייה
  • 1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך, קלויים במחבת יבשה
  • קליפה מגוררת מ‭1-‬ לימון

לרוטב

  • ‭1/4‬ כוס מיונז
  • 2 כפות רוטב סויה כשר לפסח
  • 2 כפות חומץ בן יין לבן
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. יוצקים את המים לסיר בינוני, מוסיפים את המלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האפונה, חולטים כדקה, מסננים ושוטפים מיד במים קרים.
  2. שמים את פרוסות התפוחים בקערה גדולה ושטוחה, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.
  3. מוסיפים לקערת התפוחים את האפונה, הסלרי, הנבטים, האגוזים וקליפת הלימון. מערבבים (עד לשלב זה, אפשר להכין כשעה לפני ההגשה).
  4. שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערה קטנה ומערבבים. מגישים לצד הסלט.