המתכונים באדיבות השף חביב משה ממסעדת "על המים" בהרצליה.

פילה סלמון בתנור ברוטב סויה ולימון

גרסה פשוטה מאוד (אבל נהדרת!) לדג האהוב, שמוגשת על מצע מרענן של זוקיני ומנטה.

מרכיבים

4 מנות

  • 4 נתחי סלמון במשקל 200 גרם כל אחד, מפולטים וללא עור
  • 8 פטריות פורטובלו טריות
  • 4 זוקיני פרוסים דק
  • 20 עלי מנטה או נענע

לרוטב
  • 50 מ"ל (1/4 כוס פחות כף) רוטב סויה
  • 40 מ"ל (3 כפות) מיץ לימון
  • 40 מ"ל (3 כפות) סילאן

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מניחים בתבנית את נתחי הסלמון ואת הפטריות. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים מעל. צולים בתנור 14-12 דקות, עד שפילה הסלמון מוכן.
  3. מערבבים בקערה את הזוקיני ועלי המנטה. מעבירים לצלחות הגשה ומניחים מעל את נתחי הפילה והפטריות. יוצקים מעל מהרוטב שנותר בתבנית ומגישים מיד.

דניס בתנור עם שום ועשבי תיבול

מנה קלאסית ומהירה במיוחד. אם יש לכם זמן ובא לכם להשקיע, מומלץ להגיש את הדג על מצע של תפוחי אדמה ובצלים חרוכים.

מרכיבים

4 מנות

  • 4 דגי דניס במשקל 250 גרם כל אחד
  • 8 ענפי טימין
  • 6 שיני שום קצוצות
  • 2 לימונים פרוסים

לתוספת
  • 6 תפוחי אדמה
  • 6 בצלים
  • 2 פלפלים חריפים
  • 20 עגבניות שרי חצויות
  • עלים קצוצים מ-1/2 צרור פטרוזיליה
  • מיץ מ-2 לימונים
  • 3 כפות שמן זית
  • קורט מלח

אופן ההכנה

התוספת
  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. חוצים את תפוחי האדמה. שמים את הבצלים בחלקה האחורי של התבנית ולאחר מכן, לפי הסדר, את תפוחי האדמה, הפלפלים החריפים והעגבניות. צולים את הירקות עד שהם רכים - העגבניות יהיו מוכנות ראשונות, לאחר מכן הפלפלים, בהמשך תפוחי האדמה ולבסוף הבצלים.
  3. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות גדולות ואת הבצלים לרבעים. שמים בקערה.
  4. מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי התוספת ומערבבים.

הדגים
  1. מחממים את התנור לחום המרבי במצב גריל. משמנים היטב תבנית בשמן זית.
  2. ממליחים את הדגים מבפנים ומבחוץ. יוצרים בדגים כמה חריצים אלכסוניים מקבילים, ומסדרים בתוכם את ענפי הטימין, פרוסות השום והלימון.
  3. צולים בתנור כ-14 דקות.

פילה מוסר ים אפוי בטחינה ופטריות עם סלט לימון כבוש

מרכיבים

4 מנות

  • 4 נתחי פילה מוסר ים
  • 1 כוס (240 מ"ל) טחינה גולמית
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ לימון
  • מעט שמן זית
  • 8 פטריות פורטובלו חתוכות לקוביות
  • מלח

לסלט
  • 5 לימונים כבושים חתוכים לקוביות קטנות
  • עלים קצוצים מ-1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1 פלפל חריף חתוך לקוביות קטנות
  • 2 בצלים סגולים חתוכים לקוביות קטנות
  • מיץ מלימון אחד
  • שמן זית לפי הטעם
  • קורט מלח

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מניחים את נתחי הדג בתבנית וממליחים אותם.
  3. מערבבים לממרח אחיד את הטחינה הגולמית, המים, מיץ הלימון ומלח.
  4. מחממים מעט שמן זית במחבת. מוסיפים את הפטריות, ממליחים ומקפיצים עד שהם מתרככות ומשחימות.
  5. מפזרים את הפטריות על הדגים, מזלפים מעל את הטחינה ואופים כ-10 דקות.
  6. בינתיים מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט.
  7. מעבירים את הדגים לכלי הגשה ומניחים עליהם את הסלט.

לברק אפוי במלח ועשבי תיבול עם סלסת עגבניות חריפה

מרכיבים

4 מנות

  • 4 דגי לברק במשקל 300 גרם כל אחד
  • 2 ק"ג מלח גס
  • 5 ענפי טימין קצוצים דק
  • קליפה מגוררת מלימון אחד

לסלסה
  1. 4 עגבניות, קלופות וקצוצות דק
  2. 2 שיני שום קצוצות דק
  3. עלים קצוצים דק מ-1/2 צרור כוסברה
  4. 1 פלפל חריף חתוך דק
  5. מיץ מלימון אחד
  6. קורט מלח

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-250 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את המלח, הטימין והלימון.
  3. מניחים את הדגים בתבנית ומכסים בתערובת המלח. צולים בתנור כ-17 דקות.
  4. בינתיים מערבבים את כל מרכיבי הסלסה בקערה.
  5. מוציאים את התבנית מהתנור ושוברים את ציפוי המלח (הוא ייפרד מהדגים בקלות).
  6. מגישים את הדגים בליווי הסלסה.