עוגה בחושה יפהפייה, טעימה וקלה להכנה, עם ניחוח של חמאה שחומה ואגוזית, טעמים חמצמצים של תותים וקליפת לימון, ומתיקות של שוקולד מריר. בעיני אין טוב מזה.

  • אורלי חרמש, קונדיטורית, כותבת את הבלוג brown sugar, שבו תמצאו עוד הרבה מתכונים לעוגות, עוגיות ומאפים. לחצו כאן כדי להיכנס לבלוג

מרכיבים

תבנית אינגליש קייק

  • 150 גרם חמאה
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • קליפה מגוררת מלימון קטן
  • מיץ מלימון קטן
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפיות תמצית וניל או גרגירים ממקל וניל אחד
  • 2 ביצים
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
  • 1 כוס (240 מ"ל) קוביות תותים (תזדקקו ל-10-5 תותים, תלוי בגודלם)
  • 1 כפית סוכר
  • 50 גרם שוקולד מריר קצוץ דק

לקישוט

  • 4-3 תותים פרוסים דק
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים את התחתית שלה בנייר אפייה.
  2. שמים את החמאה בסיר קטן וממיסים אותה על אש גבוהה. מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים 5-4 דקות, עד שבתחתית הסיר מצטברים משקעים ומתחילים (לחמאה יהיה ריח משגע!) מעבירים לקערה גדולה עם המשקעים שבתחתית הסיר (שם נמצא כל הטעם!)
  3. מוסיפים לחמאה המומסת את הסוכר, מיץ הלימון, המלח והווניל ומערבבים. מוסיפים גם את הביצים ומערבבים.
  4. מוסיפים את הקמח ומערבבים בעדינות, רק עד שהוא נטמע בתערובת (ערבוב יתר יפגע באווריריות העוגה).
  5. מערבבים את קוביות התותים עם כפית סוכר. מוסיפים אותן לקערה יחד עם השוקולד וקליפת הלימון, ומטמיעים בתערובת בכמה תנועות קיפול.
  6. מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים. מניחים מעל את פרוסות התותים.
  7. אופים 45-40, עד שהעוגה זהובה ויציבה.
  8. לאחר שהעוגה התקררה מפזרים עליה אבקת סוכר.