מרכיבים
3-2 מנות
- 4-3 גזרים לא גדולים, קלופים וחצויים לרוחבם
- 1/2 1 כפות שמן זית לאפיית הגזר
- מלח
- פלפל שחור גרוס טרי
- 1 כוס (כ-150 גרם) גרגירי חומוס מבושלים
- 1/2 כפית כמון
- 1 שן שום גדולה, קלופה וקצוצה גס
- 1/2 פלפל צ'ילי אדום טרי, פרוס דק
- מיץ מ-1/2 לימון
- 1 כפית רסק עגבניות
- 2 כפות טחינה גולמית
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית לתיבול הממרח
- לקישוט: גרגירי חומוס, בצל ירוק ושמן זית
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית קטנה בנייר אפייה.
- מניחים את הגזרים בתבנית, מזלפים עליהם כף וחצי שמן זית ומתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס. אופים כ-25 דקות, עד שהגזרים מתרככים ומשחימים מעט (רצוי להפוך אותם פעם-פעמיים בזמן האפייה). מצננים את הגזרים לטמפרטורת החדר וחותכים לחתיכות גסות.
- שמים במעבד מזון את חתיכות הגזר, גרגירי החומוס, הכמון, השום, פלפל הצ'ילי, מיץ הלימון, רסק עגבניות, הטחינה, מלח ופלפל שחור גרוס. מפעילים את המעבד ומוסיפים 1/4 כוס שמן זית. מעבדים עד שמתקבל ממרח גס. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
- מעבירים את הממרח לקערה ומקשטים בגרגירי חומוס, בצל ירוק ושמן זית.
- עוד מתכונים בדוקים שתמיד מצליחים - בבלוג של חני הראל, "לימון וג'ינג'ר". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג