יש לי חברה (חברה, בטח שלא אני) שהבן שלה משתגע על פסטה ברוטב עגבניות ובשר (נו, אתם לא באמת מצפים ממני לקרוא לזה ספגטי בולונז. הגזמתם).

הקיצר, בכל פעם שהמשפחה הולכת למסעדה כל אחד מתעלה על השני בבחירת המנה, וההוא – פסטה ברוטב עגבניות ובשר. "מה נסגר אתך? זו מסעדת יוקרה, לא חבל?" כלום. אין עם מי לדבר. בכל פעם אותו סיפור: מדינות שונות, מסעדות רבות - ספגטי בולונז (אופס, פסטה ברוטב עגבניות ובשר).

אבל מי אנחנו כי נלין? נכין לו את מה שהוא אוהב. כי בואו נשים דברים על השולחן: אין אמא במדינה שלא מכינה פסטה ברוטב עגבניות ובשר או ספגטי בולונז. אבל - לא כל האמהות מצלמות את זה! ולכן, חברים יקרים, קבלו מתכון מנצח לפסטה ברוטב עגבניות ובשר, או בשפת העם – ספגטי בולונז.

  • עוד מתכונים מצוינים של דורית מנו-טל אור - בבלוג שלה, "Sweet Dooly". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

4-3 מנות

  • 1 חבילה (500 גרם) פסטה
  • 5 כפות שמן
  • 1 בצל חתוך לקוביות
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
  • 1 כוס (240 מ"ל) עגבניות מרוסקות
  • 2 שיני שום פרוסות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 1 כפית בזיליקום יבש

אופן ההכנה

  1. מחממים בסיר את השמן ומטגנים את הבצל עד שהוא משחים.
  2. מוסיפים הבשר הטחון. מטגנים תוך ערבוב והפרדת פירורי הבשר עם מזלג עד שהוא משחים.
  3. מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות, השום והתבלינים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים האש ומבשלים 20-15 דקות. בינתיים מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  5. מעבירים את הפסטה לכלי הגשה ויוצקים עליה את הרוטב. מערבבים ומגישים מיד.