מרכיבים

20-15 עוגיות

  • 300 גרם חמאה רכה
  • 125 גרם (1/2 כוס ועוד 2 כפות) סוכר
  • 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח
  • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1 ביצה בגודל M
  • למילוי: כ-200 גרם (כ-3/4 כוס) ממרח חלבה
  • לקישוט: אבקת סוכר לזרייה

אופן ההכנה

  1. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להכין את הבצק גם במיקסר ידני). מערבלים יחד את החמאה והסוכר במשך כ-2 דקות לתערובת אחידה. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והביצה ומערבלים במהירות נמוכה רק עד שמתקבל בצק אחיד (מערבלים כמה שפחות – עיבוד יתר יפגע בפריכות העוגיות).
  2. יוצרים מהבצק 3 כדורים שווים ומשטחים אותם מעט. עוטפים בנפרד בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות.
  3. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  4. פורשים על משטח העבודה נייר אפייה ומניחים עליו את אחד מחלקי הבצק (משאירים את החלקים האחרים במקרר). מניחים על הבצק נייר אפייה נוסף ומרדדים לריבוע בעובי של 5-3 מ"מ.
  5. מעבירים לתבנית, מסירים את נייר האפייה העליון ואופים 8-7 דקות, עד שהבצק מזהיב.
  6. חוזרים על הפעולה עם חלקי הבצק האחרים. מצננים היטב.
  7. מניחים את אחד מריבועי הבצק בכלי הגשה ומורחים אותו במחצית מכמות ממרח החלבה. מניחים עליו ריבוע נוסף ומורחים אותו ביתרת הממרח. מכסים בריבוע השלישי.
  8. חותכים את המנה לעוגיות בגודל 1X1 ס"מ. לפני ההגשה מפזרים על עוגיות החלבה אבקת סוכר בעזרת מסננת דקה.

  • המתכון באדיבות קונדיטוריית "לחם יין", המציעה מגוון עוגיות בעבודת יד ברשתות השיווק