מרכיבים
כ-35 יחידות
- 1/4 חבילה (150 גרם) בצק עלים על בסיס חמאה, מופשר
- 1 ביצה, טרופה
- 4 כפות (40 גרם) פרג לא טחון
- 100 גרם (1 כוס) גבינת פרמזן, מגוררת
- 1 כף רוזמרין, קצוץ דק
אופן ההכנה
- פורשים נייר אפייה על משטח עבודה ומניחים עליו את הבצק. מרדדים את הבצק ליריעה בגודל 30X25 ס"מ.
- מברישים את הבצק בביצה, מפזרים עליו את הפרג ומהדקים אותו קצת בידיים. הופכים את הבצק, כך שהצד ללא הפרג פונה עתה למעלה. מפזרים על הבצק את הפרמזן והרוזמרין ומהדקים בידיים.
- מסמנים בסכין קו רוחבי, בדיוק באמצע מלבן הבצק. מגלגלים משני הצדדים הרחבים לכיוון קו האמצע, כך שמתקבלים שני גלילים צמודים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא כ-30 דקות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
- חותכים את הבצק לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ. משכיבים בתבנית ואופים כ-20 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומצננים. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר, עד 3 ימים.