מרכיבים

כ-35 יחידות

  • ‭1/4‬ חבילה (150 גרם) בצק עלים על בסיס חמאה, מופשר
  • 1 ביצה, טרופה
  • 4 כפות (40 גרם) פרג לא טחון
  • 100 גרם (1 כוס) גבינת פרמזן, מגוררת
  • 1 כף רוזמרין, קצוץ דק

אופן ההכנה

  1. פורשים נייר אפייה על משטח עבודה ומניחים עליו את הבצק. מרדדים את הבצק ליריעה בגודל ‭30X25‬ ס"מ.
  2. מברישים את הבצק בביצה, מפזרים עליו את הפרג ומהדקים אותו קצת בידיים. הופכים את הבצק, כך שהצד ללא הפרג פונה עתה למעלה. מפזרים על הבצק את הפרמזן והרוזמרין ומהדקים בידיים.
  3. מסמנים בסכין קו רוחבי, בדיוק באמצע מלבן הבצק. מגלגלים משני הצדדים הרחבים לכיוון קו האמצע, כך שמתקבלים שני גלילים צמודים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא כ-30 דקות.
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
  5. חותכים את הבצק לפרוסות בעובי של כ-‭1/2‬ ס"מ. משכיבים בתבנית ואופים כ-20 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומצננים. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר, עד 3 ימים.