המתכון באדיבות שף יהונתן גלעדי.

מרכיבים

4 מנות

  • 50 גרם גבינת צ'דר מיושנת
  • 150 גרם גבינת אמנטל
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים מזן דזירה
  • 4 עלי מנגולד
  • 1 כף חמאה
  • 2 גביעים (400 מ"ל בסה"כ) שמנת חמוצה 27%
  • אפשרות (מומלצת מאוד): מעט בוטרגה (ביצי דג בורי - להשיג במעדניות)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. מגררים את הגבינות בפומפייה עבה.
  2. ממלאים סיר במים ומוסיפים כף מלח שטוחה על כל ליטר. מביאים לרתיחה ומבשלים את תפוחי האדמה כ-25 דקות, עד שהם רכים אך לא מתפוררים.
  3. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בינונית בנייר אפייה.
  4. מפרידים את החלק הירוק של עלי המנגולד מהחלק הלבן. קוצצים גס את את כל אחד מהחלקים בנפרד.
  5. מחממים את החמאה במחבת. מוסיפים את החלק הירוק של המנגולד וחופן מהחלק הלבן ומאדים כ-15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
  6. מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל של כ-1/2 ס"מ.
  7. מערבבים בקערה את כל המרכיבים, למעט הבוטרגה. מתבלים במלח ובפלפל שחור. משטחים את התערובת בתבנית ואופים 15-10 דקות, עד שהגבינות נמסות וגאטן תפוחי האדמה משחים.
  8. אם רוצים, לפני ההגשה מגררים מעל הגראטן בוטרגה.

  • יהונתן גלעדי הוא השף של Bibovino - חנות יין וביסטרו בתל אביב, המתמחה במכירת יינות באריזות ייחודיות