עוגת פרג בחושה עם תפוחים

מרכיבים

תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ

  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כוס פחות 1 כף ‭190)‬ גרם) סוכר
  • 140 גרם חמאה, מומסת בזהירות
  • ‭1/2‬ גביע ‭100)‬ מ"ל) שמנת חמוצה
  • אפשרות: 1 כף ברנדי או קלבדוס
  • 1 כוס פחות 1 כף ‭130)‬ גרם) קמח
  • ‭1 2/3‬ כוסות ‭160)‬ גרם) פרג טחון טרי
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ‭1 1/2‬ תפוחים בינוניים מזן גרני סמית
  • 1/3 כוס ‭40)‬ גרם) פקאנים טבעיים
  • 1/2 כוס ‭60)‬ גרם) צימוקים קטנים
  • לעיטור: 8 חצאי פקאן טבעי

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170‬ מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. שמים בקערה את הביצים והסוכר וטורפים כ-2 דקות למרקם אחיד ומעט תפוח. מוסיפים את החמאה המומסת, השמנת והברנדי (אם רוצים),‬ וטורפים.
  3. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, הפרג ואבקת האפייה. מוסיפים לקערה הגדולה ומערבבים במרית רק עד שנוצר מרקם אחיד.
  4. מגלענים את התפוחים, קולפים וחותכים לקוביות קטנות. מוסיפים לעיסה מיד. מוסיפים גם את הפקאנים והצימוקים ומערבבים לפיזור אחיד.
  5. יוצקים לתבנית, מיישרים ומעטרים בפקאנים. אופים ‭55-50‬ דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים, מצננים כשעתיים ומגישים.

איך שומרים?

  • בחורף – עד 4 ימים, מכוסה בטמפרטורת החדר. בקיץ – עד שבוע במקרר. לא מומלץ להקפיא.

טארט פרג עם כוכבים

טארט עשיר ומפנק, שנאפה בבת אחת - בצק ומלית יחד. והוא כל כך יפה!

מרכיבים

תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ

למלית
  • ‭1 1/2‬ כוסות ‭300)‬ גרם) סוכר
  • ‭1/4‬ כוס ‭60)‬ מ"ל) ברנדי
  • 1 מכל קטן ‭250)‬ מ"ל) שמנת מתוקה ‭32%‬ שומן
  • 2 כוסות ‭200)‬ גרם) פרג טחון טרי
  • 1 כוס ‭100)‬ גרם) פקאן טבעי, קצוץ בינוני
  • 1 ביצה גדולה, טרופה היטב

לבצק
  • 2 כוסות ‭2 +‬ כפות ‭300)‬ גרם) קמח
  • 1 כף גדושה ‭10)‬ גרם) פרג שלם
  • 1 כוס ‭120)‬ גרם) אבקת סוכר
  • 180 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה גדולה, קרה
  • 5 כפות ‭40)‬ גרם) פירורי עוגיות או ביסקוויטים

אופן ההכנה

המלית
  1. שמים את הסוכר, הברנדי והשמנת בסיר ומחממים על להבה נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס ומתקבל נוזל אחיד.
  2. מוסיפים את הפרג הטחון והפקאן, מערבבים ומבשלים עוד כדקה. מסירים מהכיריים ומצננים לגמרי.

הבצק והאפייה

  1. שמים במעבד המזון עם להב הסכין או במערבל עם וו גיטרה את הקמח, הפרג השלם ואבקת הסוכר ומערבבים קצרות. מוסיפים את החמאה והביצה ומעבדים רק עד שנוצר בצק, ולא יותר.
  2. מפרישים כשליש מהבצק לעיטור. משטחים על נייר אפייה ומאחסנים במקרר לחצי שעה לפחות.
  3. מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את יתרת הבצק לעיגול הגדול מעט מקוטר התבנית. מעבירים לתבנית ומהדקים לבסיס ולדפנות. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא לשעה.
  4. בינתיים מעבירים למשטח העבודה את הבצק לעיטור (משאירים אותו על נייר האפייה), מכסים בנייר
  5. אפייה נוסף ומרדדים לעלה בעובי ‭1/2‬ ס"מ. קורצים ממנו צורות (אני קרצתי כוכבים), מניחים על צלחת מרופדת בנייר אפייה ומאחסנים במקפיא ‭30-20‬ דקות, לייצוב.
  6. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  7. מוסיפים את הביצה למלית הפרג ומערבבים היטב לעיסה אחידה.
  8. מוציאים את התבנית מהמקפיא ומפזרים על הבצק את פירורי העוגיות או הביסקוויטים (תפקידם לספוג נוזלים ולשמור על הבצק פריך). יוצקים את המלית לתבנית, מיישרים ואופים 10 דקות.
  9. מוציאים את התבנית, מפזרים את עיטורי הבצק ואופים עוד כ-25 דקות. מוציאים ומצננים היטב. מאחסנים במקרר כחצי שעה.

איך שומרים?

  • עד 5 ימים במקרר (מוציאים כחצי שעה לפני ההגשה), או עד חודשיים במקפיא.

שבלולי שמרים במלית פרג

מרכיבים

40 שבלולים

לבצק

  • 3 1/2‬ כוסות ‭1 +‬ כף ‭500)‬ גרם) קמח
  • 40 גרם שמרים טריים
  • ‭1/2‬ כוס ‭100)‬ גרם) סוכר
  • ‭1/8‬ כפית מלח דק
  • 2 ביצים גדולות
  • 3 חלמונים מביצים גדולות
  • 3/4 גביע ‭140)‬ מ"ל) שמנת חמוצה
  • 120 גרם חמאה רכה

למלית

  • 2 כוסות פחות ‭2‬ כפות ‭370)‬ גרם) סוכר
  • ‭1/3‬ כוס ‭80)‬ מ"ל) ברנדי או רום כהה
  • 1 מכל קטן ‭250)‬ מ"ל) שמנת מתוקה
  • 3 כוסות פחות ‭3‬ כפות ‭270)‬ גרם) פרג טחון טרי
  • ‭3/4‬ כוס ‭75)‬ גרם) אגוזי פקאן, קצוצים גס

לסירופ הסוכר

  • ‭1/3‬ כוס ‭2 +‬ כפות ‭100)‬ מ"ל) מים
  • 100 גרם ‭1/2)‬ כוס) סוכר

אופן ההכנה

הבצק
  1. שמים את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח בקערת המערבל עם וו הלישה. מערבלים במהירות נמוכה, לאיחוד.
  2. מוסיפים את יתרת מרכיבי הבצק ומערבלים כ-2 דקות. אוספים במרית את הבצק שנדבק לדפנות הקערה ולשים עוד 5 דקות, עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
  3. מכסים את הקערה במגבת לחה ומתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה וחצי-שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

המלית
  1. שמים בסיר את הסוכר, הברנדי והשמנת ומבשלים כ-3 דקות על להבה נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס ומתקבל נוזל אחיד.
  2. מוסיפים את הפרג והפקאן, מערבבים ומבשלים עוד כדקה. מצננים לגמרי.

העיצוב והאפייה
  1. מרפדים 4 תבניות תנור בנייר אפייה.
  2. מקמחים משטח עבודה, מעבירים אליו את הבצק, מוציאים ממנו את האוויר ומחלקים ל-4 חלקים.
  3. מרדדים כל חלק לעלה בעובי כחצי ס"מ. מורחים עליו רבע מהמלית, מגלגלים לרולדה ומהדקים את הקצוות ואת ה"תפר" (כדי שהשבלולים לא ייפתחו באפייה). מניחים בתבניות ומקפיאים 15 דקות.
  4. מוציאים גליל אחד מהמקפיא, חותכים לפרוסות ברוחב ‭2 1/2‬ ס"מ ומעמידים אותן בתבנית, במרחק של 7-6‬ ס"מ זו מזו. מכינים כך את כל גלילי הבצק. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעתיים.
  5. מחממים את התנור ל-175 מעלות.
  6. מכינים את סירופ הסוכר: שמים את הסוכר והמים בסיר ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 5 דקות.
  7. אופים ‭11-10‬ דקות, עד השחמה. מוציאים. מברישים את השבלולים בסירופ החם, מצננים ומגישים.

איך שומרים?

  • בחורף - עד 3 ימים בטמפרטורת החדר. בקיץ - עד יום. אפשר לשמור עד חודש בהקפאה (מפשירים כ-3 שעות בטמפרטורת החדר.