באדיבות אבי תורג'מן, השף הראשי של מלון "מצודת דוד" בירושלים.
מרכיבים
6 מנות
- 150 גרם עגבניות שרי תמר חצויות
- 100 גרם עגבניות שרי צהובות חצויות
- 100 גרם עגבניות שרי מנומרות חצויות
- 5 עלי בזיליקום
- 10 עלי טרגון
- 1 כף עלי אורגנו טריים
- מעט רוזמרין
- טבעות מכמה פרוסות בצל סגול
- 1 כפית שום קצוץ
- 10 צלפים
- 10 זיתי קלמטה מגולענים
- אפשרות: 1/2 פלפל צ'ילי ירוק
- 5 טיפות "טבסקו"
- 3 כפות שמן זית כתית
- מיץ מ-1/2 לימון
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- 2 פרוסות לחם שאור
- מעט שמן זית להברשת הלחם
- לקישוט (לא חובה): פטריות שימג'י, כוסברה
אופן ההכנה
- מחממים תנור או טוסטר אובן ל-180 מעלות.
- מערבבים את כל מרכיבי הסלט, למעט פרוסות הלחם.
- מסירים מפרוסות הלחם את ה"קרום" וקורעים אותן ביד באופן גס. מתבלים במעט שמן זית, מלח ופלפל. קולים בתנור כמה דקות, עד להזהבה.
- מוסיפים את הלחם הקלוי לסלט עגבניות השרי, מקשטים בפטריות שימג'י ובכוסברה, ומגישים מיד.
- לעוד מתכוני סלטים - לחצו כאן