באדיבות אבי תורג'מן, השף הראשי של מלון "מצודת דוד" בירושלים.

מרכיבים

6 מנות

  • 150 גרם עגבניות שרי תמר חצויות
  • 100 גרם עגבניות שרי צהובות חצויות
  • 100 גרם עגבניות שרי מנומרות חצויות
  • 5 עלי בזיליקום
  • 10 עלי טרגון
  • 1 כף עלי אורגנו טריים
  • מעט רוזמרין
  • טבעות מכמה פרוסות בצל סגול
  • 1 כפית שום קצוץ
  • 10 צלפים
  • 10 זיתי קלמטה מגולענים
  • אפשרות: 1/2 פלפל צ'ילי ירוק
  • 5 טיפות "טבסקו"
  • 3 כפות שמן זית כתית
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 פרוסות לחם שאור
  • מעט שמן זית להברשת הלחם
  • לקישוט (לא חובה): פטריות שימג'י, כוסברה

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור או טוסטר אובן ל-180 מעלות.
  2. מערבבים את כל מרכיבי הסלט, למעט פרוסות הלחם.
  3. מסירים מפרוסות הלחם את ה"קרום" וקורעים אותן ביד באופן גס. מתבלים במעט שמן זית, מלח ופלפל. קולים בתנור כמה דקות, עד להזהבה.
  4. מוסיפים את הלחם הקלוי לסלט עגבניות השרי, מקשטים בפטריות שימג'י ובכוסברה, ומגישים מיד.