כשצביקה ואני רק התחלנו לצאת נפגשנו כמעט רק בסופי שבוע, כי אני למדתי בסמינר למורים בנתניה והוא כבר התחיל את לימודי הרפואה שלו בירושלים.

יום שישי אחד צביקה הודיע שלמחרת לא יוכל להגיע אלי בגלל אירוע משפחתי כלשהו. כמובן שהצטערתי, אבל מה יכולתי לעשות? החלטתי לבקש מאמא להכין לי את המאכל שהכי אהבתי ולא תמיד יכולתי לאכול מסיבות מובנות: פרוסת טוסט מרוחה בחמאה ובשיני שום. מעדן!

וכך ישבתי לי במטבח ואכלתי את הטוסט הכי ריחני שיש (אבל גם הכי טעים), כשלפתע נשמעה דפיקה בדלת וצביקה עמד בפתח עם חיוך והכריז שהוא בא לקחת אותי לאירוע המשפחתי.

טסתי למקלחת וצחצחתי שיניים עם המון משחה, למרות שהבנתי שזה לא ממש עוזר...

במכונית נדבקתי לדלת כשפני אל החלון. צביקה שאל לפשר ההתנהגות המוזרה שלי ולא היתה לי ברירה אלא לגלות לו מה אכלתי ממש כשהופיע בדלת. הוא חייך, והבנתי שהערב הזה אני לא אדבר הרבה.

הטוסט כמעט הרס את הדייט. הזוג הצעיר אסנת וצביקה לסטר
הטוסט כמעט הרס את הדייט. הזוג הצעיר אסנת וצביקה לסטר

מוס קוקטייל פירות ומרשמלו

הרעיון אולי נשמע מוזר בתחילה, אבל אני מבטיחה לכם שתתאהבו בקינוח הזה.

המתכון הוא של מרים גנני מחיפה.

מרכיבים

8-6 מנות

  • 1 קופסת שימורים גדולה של קוקטייל פירות (כ-850 גרם)
  • 180 גרם (1 חבילה) מרשמלו, חצויים
  • 50 גרם (1/2 כוס) אגוזי פקאן חתוכים
  • 1 מכל גדול (500 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה

אופן ההכנה
  1. מסננים את הפירות ושומרים בצד כוס אחת מנוזלי השימור.
  2. מערבבים בקערה גדולה את הפירות, המרשמלו, האגוזים והנוזל ששמרנו בצד.
  3. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה.
  4. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הפירות. מעבירים לכלי הגשה גדול או לכלים אישיים. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-6 שעות לפחות, כדי שהמרשמלו יתרכך והטעמים ייספגו.

טיפ
  • אם אין לכם כוח להקציף, אפשר להוסיף את השמנת לפירות כפי שהיא. התוצאה תהיה מרק קר וטעים.

פרפה שוקולד

פרפה שוקולד (צילום: אסנת לסטר )
פרפה שוקולד (צילום: אסנת לסטר )

מתכון של טל אשל מהמושבה כנרת, אשר מספרת שהוא מזכיר לה את ילדותה בתל אביב. בשנת 1975 היא השתתפה בבת המצווה של חברה מהכיתה בשם עידית, שם הוגש פרפה שוקולד שהכינה אמה. כשטל חזרה הביתה היא ביקשה מאמא שלה שתכין לה שוב את המנה הטעימה, ומאז זהו הקינוח האהוב עליה.

הערה: מי שחוששים משימוש בביצים שאינן מבושלות יכולים להחליף את הביצים במכל נוסף (250 מ"ל) של שמנת מתוקה מוקצפת.

מרכיבים

תבנית בקוטר 26 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק

  • 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
  • 4 כפות גדושות (כ-40 גרם) אבקת קקאו
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 5 ביצים מופרדות
  • עוד 2/3 כוס (130 גרם) סוכר
  • 1 מכל גדול (500 מ"ל) שמנת מתוקה

לציפוי

4 כפות סוכר

50 גרם (1/2 כוס) אגוזי לוז (או כל סוג אחר של אגוזים)

אופן ההכנה

הפרפה
  1. שמים בסיר קטן את החלב, הקקאו ו-1/2 כוס סוכר. מחממים, תוך ערבוב, עד שהסוכר נמס.
  2. מוסיפים לסיר את החמאה, וממשיכים לחמם תוך ערבוב עד שגם היא נמסה. מסירים מהכיריים. מצננים מעט, מוסיפים את החלמונים ומערבבים מיד היטב.
  3. מקציפים את החלבונים עם 2/3 כוס סוכר עד לקבלת קצף מבריק ויציב, אבל גמיש. מקפלים לתוך תערובת הקקאו.
  4. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה. מקפלים את הקצפת לתוך קציפת השוקולד והביצים.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא ל-4 שעות לפחות.

הציפוי
  1. משמנים היטב קרש חיתוך.
  2. מפזרים את הסוכר בתחתית סיר. מחממים על אש קטנה, תוך ניעור מדי פעם, עד שהסוכר נמס והופך לקרמל.
  3. מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב, כדי שיצופו בקרמל מכל צדיהם. מעבירים מיד לקרש החיתוך המשומן ומניחים לאגוזים להתקרר.
  4. מרסקים את האגוזים המקורמלים (אפשר היעזר במעבד מזון) ושומרים בכלי אטום.
  5. מגישים את הפרפה היישר מהמקפיא ומקשטים אותו באגוזים המרוסקים.

אורז עם חלב

אורז עם חלב (צילום: אסנת לסטר )
אורז עם חלב (צילום: אסנת לסטר )

מתכון של מרתה ויסינגר מעפולה.

מרכיבים

6-4 מנות

  • 600 מ"ל (1/2 2 כוסות) חלב או חלב קוקוס או חלב צמחי אחר
  • 75 גרם (קצת יותר מ-1/3 כוס) אורז
  • 75 גרם (קצת יותר מ-1/3 כוס) סוכר
  • גרגירים מ-1 מקל וניל או 1 כפית תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
  • 1 כפית ג'לטין
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מים חמים
  • 1/4 כוס (40 גרם) צימוקים
  • 1/4 כוס (25 גרם) אגוזים קצוצים
  • אפשרות: 1/4 כוס (40 גרם) פירות יער קפואים

לציפוי
  • רוטב מייפל או דבש או סילאן
  • שוקולד מגורר

אופן ההכנה
  1. שמים בסיר את החלב, האורז, הסוכר, הווניל וקליפת התפוז המגוררת. מבשלים כ-15 דקות על אש קטנה מאוד, תוך ערבוב מתמיד, עד שמתקבלת דייסה סמיכה. מורידים מהאש.
  2. ממיסים את הג'לטין במים החמים, מוסיפים לסיר ומערבבים היטב. מוסיפים גם את הצימוקים והאגוזים (וגם פירות יער, אם רוצים) ומערבבים.
  3. יוצקים את התערובת לכלי הגשה אישיים או לכלי הגשה גדול (אפשר גם לצקת אותה לתבניות סיליקון, ובהגשה להפוך את המנות על צלחת הגשה, כמו בתמונה). מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים לפחות, להתייצבות.
  4. מגישים עם רוטב מייפל, דבש או סילאן ועם פירורי שוקולד. אפשר להגיש גם עם כדור גלידה.

פאי פירות העונה

פאי פירות העונה (צילום: אסנת לסטר )
פאי פירות העונה (צילום: אסנת לסטר )

מתכון של יפה אליהו ממושב אביטל.

מרכיבים

תבנית בקוטר 26 ס"מ

לבצק
  • 2/3 1 כוסות (235 גרם) קמח
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס (45 גרם) שקדים טחונים
  • 150 גרם חמאה קרה
  • 1 ביצה

למילוי
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה לקצפת
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 200 גרם גבינת שמנת
  • 2 מכלים (400 מ"ל) שמנת חמוצה
  • תותים או תאנים (בהתאם לעונה)
  • 1 קופסת שימורים של משמשים, אננס או אפרסקים, מסוננת מהנוזלים

אופן ההכנה

הבצק
  1. שמים במעבד המזון את הקמח, הסוכר, השקדים והחמאה, ומעבדים עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את הביצה ומעבדים עוד כ-3 שניות, רק עד שנוצר בצק.
  2. מוציאים את הבצק מקערת המעבד ואוספים לכדור אחיד. מעבירים לתבנית, משטחים ומהדקים לתחתית ולדפנות. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  4. מחוררים את הבצק בכמה מקומות באמצעות מזלג. אופים כ-30 דקות, עד שהוא מזהיב מעט.
  5. מקררים את הבצק האפוי ומוציאים אותו מהתבנית.

המילוי
  1. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר במשך כדקה. מוסיפים את הגבינה והשמנת החמוצה ומקציפים עוד כדקה, עד שנוצר קרם אחיד.
  2. משטחים את הקרם על הבצק האפוי. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשלוש שעות לפחות, להתייצבות.
  3. לפני ההגשה מסדרים את הפירות על גבי הקרם.

  • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע