אני אחשוף את האמת על המתכון הזה ("גם האמת היא אופציה", אמר עו"ד ידוע שהיה אביה של חברה טובה): הייתם אמורים לקבל דג ביין לבן, אבל ידה של סיון היתה קלה מדי על הטרגון – והרוטב נהרס.

לא נותר לי אלא לשנס את מותני ולהכין את המנה המקסימה הזאת. זכרו שמדובר במנה גמישה: אפשר להיות יצירתיים ולהשתמש בירקות שיש במקרר, וגם לוותר על הדג או להחליף אותו בעוף או בבשר.

  • עוד מתכונים מצוינים של סיון שטרנבך ורונה קובו - בבלוג "המטבח של סיון". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

6-4 מנות

  • 6-4 נתחי פילה דניס (או דג אחר)
  • 2 כוסות אורז בסמטי
  • שמן
  • מלח
  • להגשה: בצל ירוק קצוץ, צ'ילי אדום פרוס, בוטנים קצוצים, חצאי לימון

לירקות

  • 1 בצל קצוץ גס
  • 1 שורש סלרי חתוך לקוביות
  • 300 גרם דלעת חתוכה לקוביות
  • 1 גזר חתוך לקוביות
  • 2 כוסות פרחי כרובית קטנים
  • 2 כוסות פרחי ברוקולי קטנים
  • 1 כף מחית קארי אדומה
  • 1 פחית (400 גרם) קרם קוקוס
  • מיץ מ-1/2 לימון

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות במצב גריל עליון. מניחים את הדגים בתבנית כשהעור פונה כלפי מעלה.
  2. האורז: מחממים בסיר 1 כף שמן ומטגנים קלות את האורז. מוסיפים 3 כוסות מים ומלח, ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים כ-20 דקות על אש קטנה.
  3. הירקות: בזמן שהאורז מתבשל מחממים במחבת רחבה 3 כפות שמן ומטגנים את הירקות עם קצת מלח במשך כ-10 דקות, עד שצבעיהם הופכים לעזים והם מתרככים מעט. מוסיפים לירקות את מחית הקארי וממשיכים לטגן תוך ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את קרם הקוקוס ואת מיץ הלימון ומבשלים כ-5 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. חשוב שהירקות יישארו פריכים.
  4. במקביל לשלבי הבישול הסופיים של הירקות, מזליפים על הדגים קצת שמן ומתבלים במלח. צולים כ-7 דקות, עד שהעור נחרך והדגים מוכנים.
  5. מעבירים את האורז המוכן למחבת עם הירקות ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה, מניחים מעל את הדגים ומפזרים את הבצל הירוק, הצ'ילי והבוטנים. מגישים עם חצאי לימונים.

לעוד מתכוני אורז - לחצו כאן