אם כבר מנשנשים, אז לפחות שיהיה בריא: הקרקרים הממכרים האלה עשויים מקמח כוסמין מלא, העשיר בחלבון ובסיבים תזונתיים. והם לא רק בריאים, אלא גם קלים מאוד להכנה.

אפשר להחליף את קמח הכוסמין בקמח מחיטה מלאה, וניתן כמובן לשחק עם ההרכב של הזרעים והגרעינים.

  • אורלי חרמש, קונדיטורית, כותבת את הבלוג brown sugar, שבו תמצאו עוד הרבה מתכונים לעוגות, עוגיות ומאפים. לחצו כאן כדי להכינס לבלוג

מרכיבים

2 תבניות תנור

  • 1/2 1 כוסות (180 גרם) קמח כוסמין מלא או קמח מחיטה מלאה
  • 1/4 עד 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
  • 1 כף פרג שלם או זרעי צ'יה
  • 1 כף שומשום
  • 1 כף זרעי פשתן שלמים
  • 1 כף זרעי פשתן גרוסים
  • 1 כף גרעיני חמנייה
  • 1 כף גרעיני דלעת
  • 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי פקאן קצוצים גס
  • להברשה: שמן זית
  • לפיזור: מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  2. שמים את כל המרכיבים במעבד מזון ומעבדים קצרות, רק עד שנוצר כדור בצק (אפשר להכין את הבצק גם במיקסר עם וו גיטרה).
  3. מקמחים קלות את משטח העבודה. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל מחצית לעלה בעובי אחיד של כ-3 מ"מ. מברישים את הבצק בשמן זית ומפזרים מעל מלח ופלפל שחור.
  4. חותכים את הבצק למעוינים, ריבועים או מלבנים באמצעות סכין או גלגל פיצה (רגיל או משונן).
  5. מעבירים את הקרקרים לתבנית (חשוב לשמור ביניהם על מרווחים קטנים של כמה מ"מ) ואופים 30-25 דקות, עד שהם מזהיבים ומתייבשים.
  6. מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום.