המתכון באדיבות מסעדת FISH בראשון לציון.

מרכיבים

תבנית אינגליש קייק

  • 2 בצלים גדולים קלופים
  • 1 חציל גדול
  • 2 זוקיני גדולים
  • 2 פלפלים צהובים
  • 2 פלפלים אדומים
  • שמן זית
  • 4 כפות שום כתוש
  • חופן עלי טימין
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • עלים מ-1 צרור בזיליקום
  • להגשה: עלי רוקט, מיץ מעגבנייה בשלה

לקרם הערמונים

  • 100 גרם (1 שקית) ערמונים קלויים מוכנים לאכילה
  • 1 כוס (240 מ"ל) טחינה גולמית
  • מיץ מ-2 לימונים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. חותכים את הבצל לרבעים, את החציל לפרוסות בעובי 1 ס"מ ואת הזוקיני לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.
  3. מסדרים את הירקות החתוכים ואת הפלפלים בתבנית. מברישים בשמן זית ומתבלים בשום הכתוש, עלי טימין, מלח גס, ופלפל שחור. קולים 35-25 דקות, עד שהירקות מתרככים.
  4. מכניסים את הפלפלים לשקית או לכלי, סוגרים ומניחים ל-15 דקות (המנוחה תקל על קילוף הפלפלים). קולפים את הפלפלים, פותחים אותם ונפטרים מהזרעים.
  5. שמים בבלנדר או במעבד מזון את כל מרכיבי קרם הערמונים, מתבלים במלח ובפלפל שחור ומעבדים לקרם חלק (אפשר לשמור בצד כמה מהערמונים, ולשלב אותם אחר כך בטרין). אם הקרם סמיך מדי, מוסיפים לו עוד מים.
  6. מרפדים את התחתית והדפנות של תבנית אינגליש בניילון נצמד (הניילון צריך לגלוש מעבר לשולי התבנית).
  7. מסדרים בתחתית התבנית את הפלפלים האדומים ומורחים אותם ברבע מקרם הערמונים. מניחים מעל את הזוקיני וחלק מעלי הבזיליקום ומורחים ברבע נוסף מכמות הקרם.
  8. מסדרים מעל שכבה של חצילים, מורחים ברבע מכמות הקרם ומניחים מעל את הבצל. מפזרים מעל את יתרת עלי הבזיליקום. יוצקי םעל העלים את יתרת הקרם ומניחים עליהם את הפלפלים הצהובים.
  9. מקפלים את שולי הניילון הנצמד מעל הירקות ומהדקים היטב (אם הם אינם מכוסים לגמרי מוסיפים עוד ניילון). מניחים במקרר ל-24 שעות.
  10. פותחים את הניילון הנצמד והופכים בזהירות את הטרין לצלחת הגשה. מקלפים ממנו את הניילון הנצמד וחותכים לפרוסות בסכין חדה. מקשטים כל פרוסה בעלי רוקט ובמעט מיץ מעגבנייה טרייה.