אני אוהבת שוקולד - ככל שהוא יותר מריר, כך יותר טוב. אני גם אוהבת צבע אדום - כילדה הלבישו אותי בשמלות אדומות (אף פעם לא ורודות, וטוב שכך), ועד היום אדום מרגיע אותי.

אז החלטתי לחבר את שתי האהבות האלה ולראות מה ייצא - יצא טעים, עשיר וחושני, עם צבע מטורף ומרקם מגניב בפה.

צפו: כך מכינים את הבראוניז

מרכיבים

תבנית בגודל 27X33 ס"מ או 3 תבניות אינגליש קייק בגודל 10X30 ס"מ

  • 200 גרם שוקולד מריר עם 70% מוצקי קקאו לפחות
  • 100 גרם חמאה
  • 2 סלקים קטנים-בינוניים
  • 50 גרם (1/4 כוס דחוסה) סוכר חום כהה
  • 75 גרם (1/3 כוס) סוכר לבן
  • 2 ביצים
  • 100 גרם (3/4 כוס) קמח מנופה

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות.
  2. ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל או בסיר. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד והחמאה נמסים לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד והחמאה בסיר קטן (או בקערת מתכת), ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד והחמאה נמסים לחלוטין.
  3. מצננים מעט את תערובת השוקולד ובינתיים מקלפים את הסלקים ומגררים אותם על פומפייה דקה. מניחים כמה דקות במסננת, כדי שיגירו נוזלים.
  4. מוסיפים לקערת השוקולד את שני סוגי הסוכר ואת הביצים תוך כדי בחישה מתמדת, ובוחשים עד לקבלת בלילה אחידה.
  5. מוסיפים את הסלקים המגוררים ומערבבים. לבסוף מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שהוא נטמע בתערובת.
  6. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ-15 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. העוגה תהיה נמוכה יחסית - זה בסדר.