מרכיבים

תבנית אינגליש קייק (6 מנות)

לרוטב הבשמל

  • 2 כוסות חלב או שמנת לבישול
  • 3 כפות (45 גרם) חמאה
  • 3 כפות (30 גרם) קמח
  • ‭1/8‬ כפית אגוז מוסקט טחון או מגורר
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

למוסקה

  • 4 חצילים בינוניים, חתוכים לפרוסות בעובי ‭1/2‬ ס"מ
  • ‭1/4‬ כוס (60 מ"ל) שמן זית
  • 400 גרם עגבניות מגוררות
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה (עדיף מזן בהיר),‬ קלופים וחצויים
  • 25 גרם חמאה
  • 2 כפות (כ-30 גרם) גבינת פרמזן מגוררת
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • לשימון התבנית: שמן זית

אופן ההכנה

  1. רוטב הבשמל: שמים את החמאה בסיר בינוני וממיסים אותה על להבה בינונית. מוסיפים את הקמח ומבשלים תוך ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את החלב או השמנת ומערבבים היטב במטרפה (אם נוצרים גושים, מערבבים חזק יותר), עד שהרוטב מתחיל להסמיך ובמרכז הסיר נוצרת בועה גדולה (סימן לתחילת רתיחה). מסירים מיד מהכיריים (בישול יתר יחרוך את הרוטב), מתבלים במלח, בפלפל ובאגוז מוסקט ומערבבים.
  2. החצילים: מחממים את התנור ל-190 מעלות. ממליחים מעט את החצילים, מושחים אותם בשמן זית משני צדיהם ומניחים על רשת התנור. אופים כ-20 דקות, עד שהם מזהיבים (מומלץ להניח בתחתית התנור תבנית, מאחר שהחצילים עלולים לטפטף שמן).‬ מוציאים ומניחים לצינון (משאירים את התנור פועל).
  3. תפוחי האדמה: בזמן שהחצילים נקלים מרתיחים בסיר מים עם מעט מלח. מוסיפים את חצאי תפוחי האדמה ומבשלים עד שהם מתרככים לגמרי. מסננים, מעבירים את תפוחי האדמה לקערה ומועכים אותם לפירה (ידנית, לא במעבד מזון. מומלץ בעזרת ממחה ייעודי). במהלך המעיכה מוסיפים לתפוחי האדמה את החמאה וכן 4 כפות גדושות מרוטב הבשמל. מתבלים במלח ובפלפל שחור ומניחים לצינון.
  4. הרכבת המנה: משמנים את התבנית בשמן זית. מניחים בתחתית התבנית שכבה של חצילים. מורחים עליהם מחצית מכמות הבשמל ומניחים על הבשמל כמחצית מהעגבניות המרוסקות. עליהן מניחים את כל הפירה ומיישרים. עליו, לפי הסדר, מניחים את יתרת הבשמל, העגבניות המרוסקות והחצילים. מסיימים בפיזור גבינת הפרמזן. אופים כ־20 דקות ב-190 מעלות, עד שהמוסקה מזהיבה. מגישים חם.

איך שומרים?

  • עד 3 ימים במקרר. מחממים כ־20 דקות ב-170‬ מעלות.