עוגת שיש בחושה שמכינים בצ'יק-צ'אק ושולחים לתנור. אבל זה שהיא כל כך פשוטה לא אומר שהיא לא מרשימה וחגיגית.

לגיוון, אפשר להוסיף לתערובת העוגה יחד עם השוקולד גם כפית אבקת קפה מומסת בכף מים חמים, כפית קינמון או קליפה מגוררת מתפוז אחד.

  • אורלי חרמש, קונדיטורית, כותבת את הבלוג brown sugar, שבו תמצאו עוד הרבה מתכונים לעוגות, עוגיות ומאפים. לחצו כאן כדי להכינס לבלוג

מרכיבים

תבנית בקוטר 24 ס"מ או תבנית טבעת בקוטר 26 ס"מ

לעוגה

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • גרגירים ממקל וניל אחד או 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/2 כפית מלח
  • 3 ביצים בינוניות
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 3 כוסות (420 גרם) קמח תופח
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב

לציפוי

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 160 מ"ל (2/3 כוס) שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. מגרדים את השוקולד המריר בפומפייה דקה.
  3. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להשתמש גם במיקסר ידני). שמים בקערת המיקסר את החמאה, הסוכר, המלח והווניל ומערבלים במהירות בינונית כ-2 דקות. מוסיפים בהדרגה את הביצים (מחכים בכל פעם שהביצה הקודמת תיטמע בתערובת) ומנקים את דפנות הקערה.
  4. מורידים את מהירות המיקסר, מוסיפים את השמנת המתוקה ולאחר שהיא נטמעת בבלילה מפסיקים את פעולת המיקסר.
  5. מוסיפים לקערה את הקמח ומערבלים במהירות אטית רק עד שהוא נטמע בבלילה (חשוב להימנע מערבול יתר, שיפגע באווריריות העוגה).
  6. מעבירים כשליש מהבלילה לקערה אחרת ושומרים בצד. מוסיפים לקערת המיקסר את השוקולד, הקקאו והחלב ומערבלים באטיות רק עד שהם נטמעים בבלילה.
  7. מעבירים לתבנית חלק מבלילת השוקולד וחלק מהבלילה הלבנה ומערבבים אותן מעט באמצעות שיפוד או מזלג, לקבלת דוגמת שיש. ממשיכים להוסיף לתבנית בהדרגה את שתי הבלילות ולערבב ביניהן.
  8. אופים את העוגה כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
  9. הציפוי: מחממים בסיר קטן את השמנת והשוקולד על אש נמוכה, תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין. מזלפים את הרוטב על העוגה באמצעות כף.

עוד מתכוני עוגות בערוץ האוכל של Xnet: