מרק עדשים כפרי עם חזה אווז
מרכיבים
12-10 מנות
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן זית
- 100 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות
- 4 גזרים קצוצים דק
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 2 גבעולי כרשה (החלק הלבן בלבד) קצוצים דק
- 2 גבעולי סלרי קצוצים דק
- 1 שורש סלרי חתוך לקוביות
- 1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
- 500 גרם (1/2 2 כוסות) עדשים שחורות, מושרות במים כשעתיים
- 2 עצמות מח
- 4 עגבניות קלופות וקצוצות
- 3 עלי דפנה
- 1 גבעול רוזמרין
- 1 גבעול תימין
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול. מוסיפים את חזה האווז ומטגנים 3 דקות תוך ערבוב. מוסיפים את כל הירקות, למעט העגבניות, ומטגנים 5 דקות נוספות.
- מוסיפים את העדשים השחורות, עצמות המח ומים עד לכיסוי המרכיבים שבסיר (לשדרוג המרק, אפשר להוסיף ציר עוף במקום המים). מביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים עד שהירקות והעדשים מתרככים.
- מוסיפים את העגבניות, עשבי התיבול, מלח ופלפל ומבשלים 2 דקות נוספות.
---------------------------------------------------------------------------------------------
עוד מתכוני מרק עדשים בערוץ האוכל של Xnet:
---------------------------------------------------------------------------------------------
מרק עדשים כתומות וירקות כתומים
מרכיבים
4 מנות
- שמן לטיגון
- 1 בצל פרוס
- 3 שיני שום
- 500 גרם (1/2 2 כוסות) עדשים כתומות
- 1/2 2 ליטר ציר ירקות או מים
- 1 קישוא מגורר דק בפומפייה
- 1 גזר מגורר דק בפומפייה
- 1 בטטה מגוררת דק בפומפייה
- 1 צרור כוסברה קצוץ
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית כורכום
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל וההשום עד להזהבה.
- מוסיפים את העדשים ומטגנים כדקה.
- מוסיפים את ציר הירקות (או המים) ומביאים לרתיחה. מבשלים כמה דקות, תוך הסרת הקצף שמופיע על פני הנוזל באמצעות כף.
- לאחר שהקצף מפסיק להופיע מוסיפים את הקישוא, הגזר והבטטה, ומבשלים כשעה ללא מכסה.
- מוסיפים את הכוסברה, הכמון, הכורכום, מלח ופלפל, ומבשלים כ-2 דקות נוספות.
- מכבים את האש וטוחנים את המרק באמצעות בלנדר מוט.
מרק קרם ארטישוק וערמונים
מרכיבים
12-10 מנות
- שמן לטיגון
- 1 בצל לבן פרוס
- 2 שיני שום
- 1 גבעול של כרשה (החלק הלבן בלבד) פרוס
- 2 ק"ג ארטישוקים ירושלמיים, קלופים
- 1 ק"ג תפוחי אדמה, קלופים
- אגוז מוסקט
- מלח
- פלפל לבן גרוס
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה או שמנת צמחית לבישול
- 2 חבילות (200 גרם בסה"כ) ערמונים בוואקום
אופן ההכנה
- מחממים בסיר מעט שמן קנולה על אש בינונית-נמוכה. מוסיפים את הבצל, השום והכרשה, ומטגנים עד שהם מתרככים אך לא מזהיבים.
- מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, תפוחי האדמה, אגוז מוסקט, מלח, פלפל לבן ומים עד לכיסוי המרכיבים שבסיר. מגבירים את האש, מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך.
- מוסיפים את השמנת, מביאים שוב לרתיחה ומכבים את האש. טוחנים למרקם חלק עם בלנדר מוט.
- קוצצים את הערמונים ומוסיפים אותם לסיר.
- המתכונים באדיבות מוטי אוחנה, שף מסעדת "מדיטה" בירושלים.