זו התוספת האהובה עלי (אני מכנה את הגראטן פרוע בגלל קליפת תפוחי האדמה והבטטות): השילוב בין תפוחי האדמה למתיקות של הבטטה, בתוספת ההקרמה שמעניק רוטב הבשמל, מסתכמים במנה מעולה שאני נוהגת לאכול גם כמנה עיקרית.

מרכיבים

4 מנות, תבנית בגודל 20X30 ס"מ

  • 4 תפוחי אדמה נקיים, בקליפתם, חתוכים לשמיניות
  • 3 בטטות נקיות, בקליפתן, חתוכות לשמיניות

לרוטב הבשמל

  • 2 כוסות חלב או שמנת לבישול
  • 3 כפות (45 גרם) חמאה
  • 3 כפות (30 גרם) קמח
  • ‭1/8‬ כפית אגוז מוסקט טחון או מגורר
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. מכינים את רוטב הבשמל: שמים את החמאה בסיר בינוני וממיסים אותה על להבה בינונית. מוסיפים את הקמח ומבשלים תוך ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את החלב או השמנת ומערבבים היטב במטרפה (אם נוצרים גושים, מערבבים חזק יותר), עד שהרוטב מתחיל להסמיך ובמרכז הסיר נוצרת בועה גדולה (סימן לתחילת רתיחה). מסירים מיד מהכיריים (בישול יתר יחרוך את הרוטב), מתבלים במלח, בפלפל ובאגוז מוסקט ומערבבים.
  3. מפזרים בתבנית את תפוחי האדמה והבטטות. יוצקים מעל את הבשמל, זורים פלפל שחור גרוס ואופים ‭50-45‬ דקות, עד שהירקות מתרככים והמאפה כולו מזהיב. מגישים חם.

איך שומרים?

  • עד 3 ימים במקרר. מחממים כ־15 דקות ב-170 מעלות.