מנה ים תיכונית וצבעונית שמבוגרים וילדים כאחד יאהבו. ההכנה נמשכת פחות מ-20 דקות, כך שמדובר בפתרון מושלם למקרים שבהם הזמן דוחק וכולם רעבים.
- עוד מתכונים מצוינים של מיטל אלימלך - בבלוג שלה, "Easy Baking". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג
מרכיבים
4 מנות
- 500 גרם פסטה
- 1 בטטה בינונית-גדולה
- שמן קנולה לטיגון
- 50 גרם חמאה
- 3 שיני שום כתושות
- 5-4 עלי בזיליקום קצוצים
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה (לגרסה קלה יותר אפשר להשתמש בשמנת עם 15%-10% שומן)
- 1 כפית אגוז מוסקט טחון
- חופן נדיב מאוד של גבינת פרמזן מגוררת (אפשר להשתמש גם בגבינה צהובה)
- כ-1 כפית מלח
- מעט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- בזמן שהפסטה מתבשלת קולפים את הבטטה וחותכים אותה לקוביות קטנות. מחממים במחבת מעט שמן, מוסיפים את קוביות הבטטה ומעט מלח ומכסים. מטגנים 8-6 דקות, עד שהבטטה מתרככת – אך לא מדי. מדי פעם מערבבים.
- שמים במחבת גדולה בעלת שוליים גבוהים 50 גרם חמאה ו-2 כפות שמן קנולה. ממיסים על אש בינונית, מוסיפים את השום ומטגנים כדקה, תוך ערבוב. מוסיפים את הבטטה ואת הבזיליקום ומערבבים היטב.
- מנמיכים את האש ומוסיפים את השמנת המתוקה, אגוז המוסקט, הפרמזן, כ-1 כפית מלח ומעט פלפל שחור.
- מביאים לרתיחה ומבשלים את הרוטב 7-5 דקות, עד שהוא מסמיך מעט. מדי פעם מערבבים. מוסיפים את הפסטה, מבשלים כ-2 דקות נוספות ומגישים מיד.
- לעוד מתכוני פסטה - לחצו כאן