מנה ים תיכונית וצבעונית שמבוגרים וילדים כאחד יאהבו. ההכנה נמשכת פחות מ-20 דקות, כך שמדובר בפתרון מושלם למקרים שבהם הזמן דוחק וכולם רעבים.

  • עוד מתכונים מצוינים של מיטל אלימלך - בבלוג שלה, "Easy Baking". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

4 מנות

  • 500 גרם פסטה
  • 1 בטטה בינונית-גדולה
  • שמן קנולה לטיגון
  • 50 גרם חמאה
  • 3 שיני שום כתושות
  • 5-4 עלי בזיליקום קצוצים
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה (לגרסה קלה יותר אפשר להשתמש בשמנת עם 15%-10% שומן)
  • 1 כפית אגוז מוסקט טחון
  • חופן נדיב מאוד של גבינת פרמזן מגוררת (אפשר להשתמש גם בגבינה צהובה)
  • כ-1 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  2. בזמן שהפסטה מתבשלת קולפים את הבטטה וחותכים אותה לקוביות קטנות. מחממים במחבת מעט שמן, מוסיפים את קוביות הבטטה ומעט מלח ומכסים. מטגנים 8-6 דקות, עד שהבטטה מתרככת – אך לא מדי. מדי פעם מערבבים.
  3. שמים במחבת גדולה בעלת שוליים גבוהים 50 גרם חמאה ו-2 כפות שמן קנולה. ממיסים על אש בינונית, מוסיפים את השום ומטגנים כדקה, תוך ערבוב. מוסיפים את הבטטה ואת הבזיליקום ומערבבים היטב.
  4. מנמיכים את האש ומוסיפים את השמנת המתוקה, אגוז המוסקט, הפרמזן, כ-1 כפית מלח ומעט פלפל שחור.
  5. מביאים לרתיחה ומבשלים את הרוטב 7-5 דקות, עד שהוא מסמיך מעט. מדי פעם מערבבים. מוסיפים את הפסטה, מבשלים כ-2 דקות נוספות ומגישים מיד.