המרכיבים (ל-4 סועדים):

  • 4 דגי דניס מפולטים, בלי עצם
  • 5 גביעי יוגורט 4% שומן של "משק צוריאל"
  • 2 חצילים קלויים על האש ומקולפים
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי
  • 4 שיני שום כתושות
  • 2 כפות זעתר
  • 1 כף סומק
  • 50 גרם צנוברים קלויים
  • 1 כפית מחוקה קורנפלור
  • 4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1. מורחים תבנית אפייה בשמן זית. מנגבים היטב את הפילטים ומניחים כשהצד עם העור כלפי מטה.

2. בקערה גדולה מערבבים את היוגורט עם מעט מלח ופלפל שחור גרוס, שן שום כתושה ושתי כפות שמן זית.

3. מפזרים מעל את הקורנפלור ומערבבים בעזרת מטרפה.

4. קורעים את בשר החצילים לנתחים ומפזרים מעל הדגים.

5. יוצקים את היוגורט מעל הפילטים כך שיכסה אותם באופן שווה.

6. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-12 דקות, או עד שהיוגורט מתחיל לבעבע.

7. מוציאים מהתנור, מפזרים מעל את הסומק, הזעתר והצנוברים.מגישים חם.

  • רוקח ים , האנגר 1, שוק נמל יפו. טל': 03-6294141, 03-6294142