שפר ביר גרדן ברמת ישי מוזגת בירה בשפע, אבל מגדירה את עצמה דרך המטבח: פשוט יחסית, עם מוצרים מעולים. הביסטרו הים תיכוני שפועל זה שלוש שנים מגיש תפריט מגוון הכולל בשרים ומנות צמחוניות, אבל שם דגש על דגים ופירות ים.

זהו מקום נעים ששפע האור הטבעי ונופו המקסים של עמק יזרעאל מייחדים אותו. וגם התמונות על הקירות שציירה סבתא של אחד הבעלים, שחר שפר. המסעדה משרתת סוגים רבים של סועדים, אבל קהל היעד העיקרי הוא אנשים בגיל ארבעים ומעלה, והאווירה נינוחה בהתאם.

מקורות השראה שונים היו למסעדה, ועדיין יש. מסעדות רבות בעולם סיפקו חומר למחשבה, ואחת מהן היא אילבן מדיסון סקוור גרדן בניו יורק.

המנות המבוקשות ביותר בתפריט הן פאייה פירות ים וספריבס. צוות המסעדה אוהב במיוחד קרוסטיני עם דג נא. הים, כאמור, דומיננטי במטבח (אליו אפשר להציץ דרך חלון ההגשה), וחומרי הגלם החביבים עליו הם מולים, תמנונים וסקאלופס.

המסעדה כוללת 12 שולחנות בחלל הפנימי ו-12 נוספים על המרפסת, שפעילה בעיקר בקיץ. מספר הסועדים המרבי בחדר הפנימי ובבר הוא 75, ובחוץ נוספים עוד 100. הנוף הוא מוקד משיכה בשפר ביר גרדן ובימים יפים מקומות הישיבה על המרפסת אטרקטיביים מאוד. פס הקול ברקע משתנה, אבל הקו שלו שקט ורגוע – ג'ז קובני, בוסה נובה, בלוז.

הסועד שבעלי המסעדה, שחר שפר, חולם עליו אינו סלבריטי או אישיות רמת דרג. זהו אביו המנוח. מרגש. ואילו יכול היה לפתוח סניף של ביר גרדן בכל מקום עלי אדמות, היה עושה את זה בעיירת הסקי השווייצרית צרמט.