המתכון באדיבות מסעדת "יאניביצ'י" בבוסתן הגליל.

מרכיבים

2 מנות

  • 400 גרם פסטה (רצוי מסוג פטוצ'יני)
  • 1 כף שמן זית
  • 12 עגבניות שרי, חצויות
  • 1 זוקיני או קישוא, חתוך לקוביות
  • 160 גרם סלמון מעושן, חתוך לרצועות
  • 500 מ"ל (2 מכלים קטנים) שמנת 32% שומן (לגרסה פחות עשירה, אפשר להשתמש גם בשמנת 10% או 15%)
  • 2 כפות אוזו או ערק
  • 6 עלי בזיליקום

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  2. בינתיים מחממים את השמן במחבת גדולה או בסיר רחב. מוסיפים את העגבניות החצויות ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים גם את הזוקיני ומטגנים עוד חצי דקה. מוסיפים את הסלמון ומטגנים חצי דקה נוספת.
  3. מוסיפים את השמנת והאוזו (או הערק), מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מוסיפים את הפסטה המוכנה, ומבשלים כמה דקות, עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם. טועמים את הרוטב, ואם יש צורך מוסיפים מלח.
  4. מוסיפים את עלי הבזיליקום ומגישים מיד.