מרכיבים

כ-15 לביבות תפוחי עץ

  • 3 תפוחים בינוניים מזן גרני סמית
  • 6 כפות קמח תופח
  • 1 כף סוכר (אני השתמשתי בדמררה)
  • 3 כפות אגוזים קצוצים דק (אני השתמשתי באגוזי לוז)
  • 1/4 כפית קינמון
  • קליפה מגוררת מתפוז שלם
  • 1 כף מיץ תפוזים
  • 2 ביצים
  • מעט שמן רגיל לטיגון (אפשר להשתש גם בחמאה או בשילוב של שמן וחמאה)
  • אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה

  1. מקלפים את התפוחים ומגלענים אותם. מגרדים בפומפייה גסה וסוחטים היטב את הנוזלים. מניחים בקערה.
  2. מוסיפים לקערה את הקמח, הסוכר, האגוזים, הקינמון וגרדת התפוז ומערבבים היטב עם האצבעות. מוסיפים את הביצים ומיץ התפוזים ומערבבים היטב.
  3. מחממים מעט שמן במחבת טפלון. מניחים במחבת ערימות של בלילת התפוחים (כל ערימה בנפח של כף) ולוחצים עליהן בעדינות עם האצבעות כדי לשטח אותן. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
  4. מניחים את לביבות תפוחי העץ בצלחת הגשה ומפזרים אבקת סוכר. אפשר להגיש עם שמנת חמוצה ליד.

איך מכינים מראש?

  • אפשר להכין את הלביבות מראש ולפני ההגשה לחמם אותן כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.