מרכיבים
כ-15 לביבות תפוחי עץ
- 3 תפוחים בינוניים מזן גרני סמית
- 6 כפות קמח תופח
- 1 כף סוכר (אני השתמשתי בדמררה)
- 3 כפות אגוזים קצוצים דק (אני השתמשתי באגוזי לוז)
- 1/4 כפית קינמון
- קליפה מגוררת מתפוז שלם
- 1 כף מיץ תפוזים
- 2 ביצים
- מעט שמן רגיל לטיגון (אפשר להשתש גם בחמאה או בשילוב של שמן וחמאה)
- אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
- מקלפים את התפוחים ומגלענים אותם. מגרדים בפומפייה גסה וסוחטים היטב את הנוזלים. מניחים בקערה.
- מוסיפים לקערה את הקמח, הסוכר, האגוזים, הקינמון וגרדת התפוז ומערבבים היטב עם האצבעות. מוסיפים את הביצים ומיץ התפוזים ומערבבים היטב.
- מחממים מעט שמן במחבת טפלון. מניחים במחבת ערימות של בלילת התפוחים (כל ערימה בנפח של כף) ולוחצים עליהן בעדינות עם האצבעות כדי לשטח אותן. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
- מניחים את לביבות תפוחי העץ בצלחת הגשה ומפזרים אבקת סוכר. אפשר להגיש עם שמנת חמוצה ליד.
איך מכינים מראש?
- אפשר להכין את הלביבות מראש ולפני ההגשה לחמם אותן כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.