שימו לב: מתחילים בהכנה יום קודם להגשה בשריית העדשים.

מרכיבים

8-6 מנות

  • 1/2 כוס (100 גרם) עדשים ירוקות, או עדשים שחורות, או עדשי בזלת (להשיג ברשתות השיווק ובחנויות מתמחות)
  • 1 ק"ג דלעת, קלופה וחתוכה לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2 כפיות זרעי כוסברה כתושים
  • 1/2 כפית זרעי כמון כתושים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית סוכר חום
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

לרוטב הטחינה

  • 1/3 כוס (80 מ"ל) טחינה גולמית
  • 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • קליפה מגוררת מ-1 לימון
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. שמים את העדשים בקערה, מכסים במים ושורים למשך לילה. למחרת מסננים.
  2. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  3. שמים בקערה את פרוסות הדלעת, 1/4 כוס משמן הזית, זרעי הכוסברה, זרעי הכמון, מלח ופלפל ומערבבים. מעבירים את תכולת הקערה לתבנית ואופים כ-25 דקות, עד שהדלעת רכה (אפשר לבדוק על ידי נעיצת מזלג בדלעת).
  4. בינתיים, שמים את העדשים המסוננות בסיר, מכסים במים, מבירים לרתיחה ומבשלים 15-10 דקות, עד שהן מתרככות קצת אך עדין מוצקות. מסננים היטב ומעבירים לקערה.
  5. מוסיפים לקערה את רבע כוס השמן שנותרה, השום, הפטרוזיליה, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  6. שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערית וטורפים היטב לקבלת רוטב חלק.
  7. ההגשה: שמים את הדלעת והעדשים בצלחת הגשה, מערבבים קלות ויוצקים מעל את הרוטב.