שימו לב: מתחילים בהכנה יום קודם להגשה בשריית העדשים.
מרכיבים
8-6 מנות
- 1/2 כוס (100 גרם) עדשים ירוקות, או עדשים שחורות, או עדשי בזלת (להשיג ברשתות השיווק ובחנויות מתמחות)
- 1 ק"ג דלעת, קלופה וחתוכה לפרוסות בעובי 1 ס"מ
- 1/2 כוס שמן זית
- 2 כפיות זרעי כוסברה כתושים
- 1/2 כפית זרעי כמון כתושים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 כפית סוכר חום
- 2 שיני שום, קלופות וכתושות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
לרוטב הטחינה
- 1/3 כוס (80 מ"ל) טחינה גולמית
- 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט
- 2 שיני שום, קלופות וכתושות
- קליפה מגוררת מ-1 לימון
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- שמים את העדשים בקערה, מכסים במים ושורים למשך לילה. למחרת מסננים.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- שמים בקערה את פרוסות הדלעת, 1/4 כוס משמן הזית, זרעי הכוסברה, זרעי הכמון, מלח ופלפל ומערבבים. מעבירים את תכולת הקערה לתבנית ואופים כ-25 דקות, עד שהדלעת רכה (אפשר לבדוק על ידי נעיצת מזלג בדלעת).
- בינתיים, שמים את העדשים המסוננות בסיר, מכסים במים, מבירים לרתיחה ומבשלים 15-10 דקות, עד שהן מתרככות קצת אך עדין מוצקות. מסננים היטב ומעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערה את רבע כוס השמן שנותרה, השום, הפטרוזיליה, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
- שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערית וטורפים היטב לקבלת רוטב חלק.
- ההגשה: שמים את הדלעת והעדשים בצלחת הגשה, מערבבים קלות ויוצקים מעל את הרוטב.