מרכיבים
כ-25 יחידות
ללביבות- 500 גרם גבינה לבנה יבשה לאפייה (כמו טבורוג, "טוב טעם" או "כנען")
- 3 ביצים גדולות
- 2 שקיות (20 גרם) סוכר וניל
- 1/4 כוס (40 גרם) צימוקים קצוצים
- 4 כפות קמח
- 1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה
- שמן לטיגון
- אבקת סוכר להגשה
אופן ההכנה
- שמים את כל מרכיבי הלביבות בקערה ומערבבים היטב לתערובת רכה. אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים עוד קצת שמנת מתוקה או חלב. מעבירים לשק זילוף.
- יוצקים שמן בעומק של כ-1/2 ס"מ למחבת רחבה או לסיר ומחממים. מזלפים לביבות עגולות לשמן החם ומשטחים מעט בעזרת כף. מטגנים עד הזהבה, הופכים ומטגנים גם את הצד השני.
- מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים חם עם אבקת סוכר או עם רוטב פירות יער (ראו מתכון למטה).
רוטב פירות יער
- שמים בסיר קטן 250 גרם פירות יער מעורבים (מוקפאים שהופשרו, או טריים – בעונה), 1/4 כוס אבקת סוכר ו-2 כפות מים, ומחממים תוך ערבוב עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 5 דקות. מסירים מהכיריים ומצננים. מגישים עם לביבות מתוקות (אפשר לשמור בכלי סגור במקרר, עד שבוע).