מרכיבים

כ-25 יחידות

ללביבות
  • 500 גרם גבינה לבנה יבשה לאפייה (כמו טבורוג, "טוב טעם" או "כנען")
  • 3 ביצים גדולות
  • 2 שקיות (20 גרם) סוכר וניל
  • ‭1/4‬ כוס (40 גרם) צימוקים קצוצים
  • 4 כפות קמח
  • ‭1/3‬ כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה

בנוסף
  • שמן לטיגון
  • אבקת סוכר להגשה

אופן ההכנה

  1. שמים את כל מרכיבי הלביבות בקערה ומערבבים היטב לתערובת רכה. אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים עוד קצת שמנת מתוקה או חלב. מעבירים לשק זילוף.
  2. יוצקים שמן בעומק של כ-1/2 ס"מ למחבת רחבה או לסיר ומחממים. מזלפים לביבות עגולות לשמן החם ומשטחים מעט בעזרת כף. מטגנים עד הזהבה, הופכים ומטגנים גם את הצד השני.
  3. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים חם עם אבקת סוכר או עם רוטב פירות יער (ראו מתכון למטה).

רוטב פירות יער

  • שמים בסיר קטן 250 גרם פירות יער מעורבים (מוקפאים שהופשרו, או טריים – בעונה), 1/4 כוס אבקת סוכר ו-2 כפות מים, ומחממים תוך ערבוב עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 5 דקות. מסירים מהכיריים ומצננים. מגישים עם לביבות מתוקות (אפשר לשמור בכלי סגור במקרר, עד שבוע).