סופגניות מהירות של פעם עם ריבת תותים

מרכיבים

כ-20 סופגניות

  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 2 ביצים בגודל L
  • 1 גביע (200 גרם) יוגורט, רצוי עם 9% שומן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • אפשרות: 1 כף ברנדי או אלכוהול אחר (האלכוהול מפחית את כמות השמן שנספג בסופגניות)
  • למילוי: ריבת תותים ללא חתיכות פרי
  • לקישוט: אבקת סוכר (והרבה!)

אופן ההכנה
  1. שמים את כל המרכיבים בקערת המיקסר ולשים כ-5 דקות עם וו הגיטרה, עד שמתקבל בצק אחיד, גמיש ורך – אבל לא דביק. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים לו עוד מעט קמח ואם הוא יבש מדי מוסיפים מעט מים (אפשר ללוש את הבצק גם ביד. במקרה זה, הלישה תתארך מעט).
  2. מכסים את הקערה בניילון ומניחים במקרר ל-3-1 שעות (אחרי המנוחה הבצק יהיה נוח יותר לעבודה).
  3. יוצרים מהבצק כ-20 כדורים במשקל של כ-40 גרם כל אחד. מניחים במגש משומן.
  4. יוצקים לסיר רחב שמן לטיגון עמוק ומחממים ל-165 מעלות (לאחר שהשמן התחמם כדאי להוסיף לסיר חתיכת גזר, שתמנע מהשמן להתחמם יותר מדי). מטגנים את הסופגניות כ-3 דקות מכל צד ומעבירים למגש מרופד במגבות נייר (לטיפים לטיגון נכון – לחצו כאן).
  5. ממלאים בריבה שקית זילוף עם צנתר ארוך ודק, וממלאים את הסופגניות. בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים מיד.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

עוד מתכוני סופגניות ב-Xnet:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

סופגניות שוקולד מהירות עם שוקולד צ'יפס

מרכיבים

כ-20 סופגניות

  • 350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח תופח
  • 40 גרם (4 כפות) אבקת קקאו כהה
  • 2 ביצים בגודל L
  • 1 גביע (200 גרם) יוגורט, רצוי עם 9% שומן
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית ליקר שוקולד (לא חובה)
  • 3 כפות גדושות שוקולד צ'יפס

למילוי ולהגשה
  • נוטלה או 250 גרם שוקולד ו-250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
  • אבקת קקאו

אופן ההכנה
  1. שמים את הקמח ואבקת הקקאו בקערת המיקסר ומערבבים כחצי דקה עם וו הגיטרה. מוסיפים את שאר המרכיבים ולשים כ-5 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד, גמיש ורך – אבל לא דביק. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים לו עוד מעט קמח ואם הוא יבש מדי מוסיפים מעט מים (אפשר ללוש את הבצק גם ביד. במקרה זה, הלישה תתארך מעט).
  2. מכסים את הקערה בניילון ומניחים במקרר ל-3-1 שעות (אחרי המנוחה הבצק יהיה נוח יותר לעבודה).
  3. יוצרים מהבצק כ-20 כדורים במשקל של כ-40 גרם כל אחד. מניחים במגש משומן.
  4. יוצקים לסיר רחב שמן לטיגון עמוק ומחממים ל-165 מעלות (לאחר שהשמן התחמם כדאי להוסיף לסיר חתיכת גזר, שתמנע מהשמן להתחמם יותר מדי). מטגנים את הסופגניות כ-3 דקות מכל צד ומעבירים למגש מרופד במגבות נייר (לטיפים לטיגון נכון – לחצו כאן).
  5. ממלאים את הסופגניות בנוטלה או בקרם שוקולד (להכנת הקרם מביאים את השמנת לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד ובוחשים עד שהשוקולד נמס לחלוטין).
  6. בוזקים על הסופגניות מעט אבקת קקאו ומגישים מיד.

סופגניות מהירות עם סוכר חום, קינמון וקוקוס

מרכיבים

כ-20 סופגניות

  • 350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח תופח
  • 2 ביצים בגודל L
  • 1 גביע (200 גרם) יוגורט, רצוי עם 9% שומן
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום בהיר
  • 2 כפיות קינמון
  • 1 כף גדושה קוקוס טחון
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • להגשה: ריבת חלב וקוקוס מיובש

אופן ההכנה
  1. שמים את כל המרכיבים בקערת המיקסר ולשים כ-5 דקות עם וו הגיטרה, עד שמתקבל בצק אחיד, גמיש ורך – אבל לא דביק. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים לו עוד מעט קמח ואם הוא יבש מדי מוסיפים מעט מים (אפשר ללוש את הבצק גם ביד. במקרה זה, הלישה תתארך מעט).
  2. מכסים את הקערה בניילון ומניחים במקרר ל-3-1 שעות (אחרי המנוחה הבצק יהיה נוח יותר לעבודה).
  3. יוצרים מהבצק כ-20 כדורים במשקל של כ-40 גרם כל אחד. מניחים במגש משומן.
  4. יוצקים לסיר רחב שמן לטיגון עמוק ומחממים ל-165 מעלות (לאחר שהשמן התחמם כדאי להוסיף לסיר חתיכת גזר, שתמנע מהשמן להתחמם יותר מדי). מטגנים את הסופגניות כ-3 דקות מכל צד ומעבירים למגש מרופד במגבות נייר (לטיפים לטיגון נכון – לחצו כאן).
  5. מפזרים על הסופגניות קוקוס מיובש ומגישים לצד ריבת חלב.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

צ'ורוס עם בצק בירה

כ-4 מנות

מרכיבים
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 30 מ"ל (2 כפות) בירה
  • 1/3 1 כוסות (190 גרם) קמח מנופה
  • 4 ביצים בגודל L
  • להגשה: סוכר

אופן ההכנה
  1. שמים בסיר את המים, השמן, המלח, הסוכר וקליפת הלימון, ומביאים לרתיחה.
  2. מוסיפים מיד את הבירה ואת הקמח. מערבבים היטב עם כף עץ, עד שמתקבל בצק אחיד שנפרד מדפנות הקערה.
  3. מעבירים את הבצק לקערה. טורפים את הביצים ומוסיפים אותן בהדרגה לקערה, תוך ערבוב. מערבבים עד שהן נטמעות לחלוטין בבצק.
  4. מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר משונן סקוטר 6-5 ס"מ.
  5. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב. מזלפים לסיר רצועות מהבצק ומטגנים עד להזהבה.
  6. מגלגלים את הצ'ורוס החמים בסוכר ומגישים מיד.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

סופגניות שמרים ללא סוכר

גם למי שאינם יכולים לצרוך סוכר מגיע ליהנות בחנוכה מסופגנייה כמו שצריך.

מרכיבים

כ-25 סופגניות

  • 25 גרם (1/2 קובייה) שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים פושרים
  • 1/2 כוס "כמו סוכר" או 2 כפות סירופ אגבה או 1 כף סטיביה (אפשר להמתיק פחות או יותר, לפי הטעם)
  • 4 כוסות (560 גרם) קמח לבן מנופה
  • 6 כפות (75 גרם) שמן קנולה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית וניל או רום
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1 ביצה בגודל L
  • למילוי: ריבה ללא סוכר

אופן ההכנה
  1. מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את השמרים, המים ותחליף הסוכר ומערבלים עד שהשמרים נמסים.
  2. מנפים את הקמח לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים. לשים כ-10 דקות במהירות בינונית, עד לקבלת בצק גמיש, מבריק ואחיד – אך לא דביק (אם הבצק יבש מדי, מוסיפים לו מעט מים).
  3. מכסים את הקערה בניילון נצמד, מחוררים בכמה מקומות ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ולשים אותו כמה שניות, כדי להוציא ממנו את האוויר.
  5. מחלקים את הבצק לכ-25 כדורים במשקל של כ-40 גרם כל אחד, ומניחים במגש משומן. מתפיחים כ-45 דקות (כשהסופגניות יהיו תפוחות כראוי יופיע על פניהן קרום).
  6. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב, ומטגנים את הסופגניות כ-3 דקות מכל צד. חשוב להעביר את הסופגניות מהמגש המשומן לסיר בעזרת קלף משומן או שפכטל משומן, כדי שהן לא ייפגעו וייאבדו נפח.
  7. ממלאים בריבה שקית זילוף עם צנתר ארוך ודק, וממלאים את הסופגניות. מגישים מיד.

טיפ: סופגניות אפויות
  • אפשר לחסוך עוד קלוריות באמצעות אפיית הסופגניות במקום טיגונן: מתפיחים את הסופגניות המעוצבות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ולאחר מכן אופים אותן כ-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.

  • אורן בקר הוא הקונדיטור הראשי של קונדיטוריה ובר קינוחים בשוק מחנה יהודה בירושלים. שף-קונדיטור אבי ארביב מנהל את קונדיטוריית נוסה בראשון לציון