מאגר המתכונים > מאפים מלוחים
העדפות מיוחדות: צמחוני
מטבח: אירופי
דרגת קושי: קל
- 3 סלסלות (כ-600 גרם) פטריות שמפיניון טריות
- 2 סלסלות (כ-400 גרם) פטריות פורטובלו טריות
- 2 בצלים בינוניים, קצוצים גס
- שמן זית לטיגון
- 2 כפיות שום כתוש
- 1/2 כפית קינמון
- פלפל שחור טחון
- מלח
- 20 גרם חמאה
- 1/2 חבילה בצק עלים
- 1 ביצה טרופה
- שומשום לקישוט
- חותכים גס את 2 סוגי הפטריות ואת הבצל.
- יוצקים שמן זית למחבת גדולה ומחממים על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב.
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים 20-15 דקות, עד שאין יותר נוזלים במחבת. מוסיפים את השום והתבלינים, מערבבים ומורידים מהאש.
- מעבירים את תכולת המחבת למסננת וממתינים כמה דקות, כדי לתת לנוזלים להתנקז. מוסיפים את החמאה ומערבבים, עד שהיא נמסה לחלוטין.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את בצק העלים למלבן בגודל 40X60 ס"מ.
- מפזרים את המילוי במקביל לאחת הצלעות הארוכות של המלבן ומגלגלים לרולדה. מניחים בתבנית, כשה"תפר" פונה כלפי מטה. מהדקים את הקצוות ותוחבים אותם מתחת למאפה.
- מברישים את פשטידת הפטריות בביצה ומפזרים מעל מעט שומשום.
- אופים כ-45 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה.
כל התגובותפוסטבקיםטיפים
פתיחת כל התגובות•
מהסוף להתחלה•
הכי פופולאריות
תודה רבה.
תגובתך התקבלה, והיא תפורסם בכפוף לתנאי השימוש באתר
ולשיקולי המערכת
barak
234 (42)
this is my content