מרכיבים

  • 3 סלסלות (כ-600 גרם) פטריות שמפיניון טריות
  • 2 סלסלות (כ-400 גרם) פטריות פורטובלו טריות
  • 2 בצלים בינוניים, קצוצים גס
  • שמן זית לטיגון
  • 2 כפיות שום כתוש
  • 1/2 כפית קינמון
  • פלפל שחור טחון
  • מלח
  • 20 גרם חמאה
  • 1/2 חבילה בצק עלים
  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום לקישוט

אופן ההכנה

  1. חותכים גס את 2 סוגי הפטריות ואת הבצל.
  2. יוצקים שמן זית למחבת גדולה ומחממים על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב.
  3. מוסיפים את הפטריות ומטגנים 20-15 דקות, עד שאין יותר נוזלים במחבת. מוסיפים את השום והתבלינים, מערבבים ומורידים מהאש.
  4. מעבירים את תכולת המחבת למסננת וממתינים כמה דקות, כדי לתת לנוזלים להתנקז. מוסיפים את החמאה ומערבבים, עד שהיא נמסה לחלוטין.
  5. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  6. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את בצק העלים למלבן בגודל 40X60 ס"מ.
  7. מפזרים את המילוי במקביל לאחת הצלעות הארוכות של המלבן ומגלגלים לרולדה. מניחים בתבנית, כשה"תפר" פונה כלפי מטה. מהדקים את הקצוות ותוחבים אותם מתחת למאפה.
  8. מברישים את פשטידת הפטריות בביצה ומפזרים מעל מעט שומשום.
  9. אופים כ-45 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה.

  • המתכון באדיבות רשת מסעדות פראג הקטנה, מתוך התפריט החדש