לביבות בטטה וקינואה עם שני מטבלים / סיון גולדברג, "לאשה"

מרכיבים

20 לביבות

  • 5 בטטות
  • 2 כפות שמן זית
  • ‭1/2‬ כוס קינואה
  • ‭1 1/4‬ כוסות מים
  • 1 ביצה
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כוס קמח תירס או קמח רגיל
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • לטיגון: 50 גרם חמאה

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מכינים 5 יריעות בינוניות של רדיד אלומיניום ומושחים אותן בכף משמן הזית.
  2. עוטפים את הבטטות ברדיד המשומן, מניחים בתבנית, או על רשת תנור, ואופים כשעה עד שהן מתרככות. מוציאים מהתנור, מסירים את רדיד האלומיניום ומניחים את הבטטות לצינון.
  3. יוצקים לסיר בינוני את כף שמן הזית שנותרה ומחממים. מוסיפים את הקינואה ומערבבים בכף עץ כ‭2-‬ דקות, עד שהיא מצופה בשמן ומתחממת. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לנמוכה. מכסים את הסיר במגבת וליה מכסה ומבשלים כ‭10-‬ דקות, עד שהמים נספגים. מסירים מהכיריים ואם יש צורך מסננים (מוודאים שלא נותרים בקינואה נוזלים, כדי שלא יפגעו במרקם הלביבות).
  4. חוצים את הבטטות האפויות ומוציאים בכף את תוכנן הרך. מעבירים לקערה ומועכים היטב במזלג. מוסיפים את הקינואה, הביצה, הסויה, הקמח, מלח ופלפל. מערבבים לעיסה אחידה, ואם היא דלילה מדי מוסיפים עוד מעט קמח.
  5. שמים את החמאה במחבת וממיסים. מניחים כפות מהבלילה במחבת ומטגנים ‭4-3‬ דקות מכל צד. מגישים עם אחד מהמטבלים הבאים (אם לא מגישים מיד, אפשר להניח בתבנית ולחמם בתנור לפני ההגשה).

מטבל פסטו עם שמנת חמוצה

שמים במעבד מזון עלים מ‭1-‬ צרור בזיליקום, 2 שיני שום קלופות, 2 כפות עלי פטרוזיליה או כוסברה, 3 כפות גבינה צהובה מגוררת, 3 כפות שמן זית, מלח ופלפל שחור. טוחנים לרוטב חלק. מעבירים לקערת הגשה, מוסיפים 1 גביע שמנת חמוצה ומערבבים.

מטבל טחינה עם לימון וסילאן

מערבבים היטב בקערה ‭1/2‬ כוס טחינה גולמית, מיץ מ‭1/2-‬ לימון גדול, ‭1/4‬ כפית מלח ו-2 כפות גדושות סילאן או דבש. אם רוצים, אפשר לגוון בעירית, בפטרוזיליה או בבזיליקום קצוצים.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

לביבות בטטה במילוי גבינת עזים / מרילין איילון

לביבות נהדרות שבלבן מסתתרת הפתעה: גבינת עזים קרמית וחמה. אפשר להכין אותן מראש ולשמור במקרר; לפני ההגשה מחממים אותן בתנור ב-150 מעלות כשהן מכוסות ברדיד אלומיניום. כשהן חמות מסירים את הרדיד ואופים עוד כמה דקות, כדי להשיב להן את הפריכות.

אני מגישה את הלביבות עם יוגורט כבשים וזילוף שמן זית, אבל אפשר גם ללוות אותן במטבל העשוי מיוגורט, מיונז, עירית ושום.

מרכיבים

כ-25 לביבות

  • 1/2 1 ק"ג בטטות
  • שמן זית
  • מעט רוזמרין
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • 1 ביצה
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1 גליל גבינת עזים ("פרומעז", למשל)

.

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. קולפים את הבטטות וחותכים אותן לפרוסות בעובי אחיד של כ-2 ס"מ. מסדרים את הפרוסות בתבנית בשכבה אחת., מזלפים עליהן שמן זית ומתבלים ברוזמרין ובמלח. אופים 45-30 דקות, עד שהבטטות רכות.
  3. מניחים לבטטות להצטנן ומועכים אותן למחית. מוסיפים את הביצה, הקמח, מלח ופלפל ומערבבים. מכסים ומניחים במקרר לשעה לפחות (ועד 10 שעות).
  4. מקפיאים את הגבינה במשך כחצי שעה ופורסים אותה.
  5. מרטיבים את הידיים ומשטחים על אחת מהן מתערובת הבטטה. מניחים עליה פרוסת גבינה, מכסים בעוד תערובת בטטה ומעצבים לקציצה שטוחה. יוצרים כך קציצות נוספות, ומניחים אותם במגש מרופד בנייר אפיה משומן. שומרים בקירור עד לטיגון.
  6. מחממים במחבת שמן זית ומטגנים את הקציצות משני צדיהן עד להזהבה. מגישים חם.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

לביבות בטטה אפויות עם דלעת וגבינת פטה / אולגה טוכשר

גרסה בריאה הרבה יותר ללביבות הבטטה האפויות, עם קמח מלא – ובלי טיגון. ואין לכם מה לדאוג לגבי הטעם: הן מעולות!

אפשר להחליף את השמיר בכל עשב תיבול אחר או להשמיט אותו לגמרי מהמתכון. אפשר גם להחליף את הפטה בגבינה בולגרית או בריקוטה.

מרכיבים

כ-20 לביבות

  • 3 בטטות קטנות
  • 300 גרם דלעת
  • 1 ביצה
  • 4-3 כפות קמח מלא
  • 2 כפות שמיר קצוץ
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 150 גרם גבינת פטה
  • שמן (רצוי בתרסיס)

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות (רצוי עם תרסיס שמן).
  2. מגרדים דק את הבטטה והדלעת במעבד מזון או בפומפייה. סוחטים היטב את הנוזלים.
  3. מערבבים בקערה את הירקות הסחוטים עם הביצה, הקמח, השמיר והתבלינים. מפוררים פנימה גבינת הפטה ומערבבים שוב בעדינות.
  4. מרטיבים את הידיים ויוצרים מהתערובת קציצות שטוחות. מסדרים בתבנית.
  5. אופים כ-30 דקות, עד שהלביבות מזהיבות. רצוי להפוך אותן 10 דקות לפני סוף האפייה, כדי שיהיו פריכות משני הצדדים.
  6. מגישים חם מיד עם יוגורט או שמנת חמוצה. אם נשאר - שומרים במקרר.