מרכיבים

כ-30 יחידות

לסופגניות
  • 250 גרם גבינת שמנת %30-5% שומן
  • 250 גרם גבינה לאפייה (כמו "טוב טעם" או "כנען")
  • 50 גרם חמאה, מומסת
  • 4 ביצים
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1 כף רום
  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה

לסירופ

  • 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
  • 1 כוס מים
  • 2 כפיות מיץ מלימון טרי

בנוסף
  • שמן לטיגון
  • 100 גרם שקדים פרוסים, קלויים במחבת יבשה
  • אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה את שני סוגי הגבינה ואת החמאה ומערבבים היטב. מניחים בצד.
  2. שמים בקערת המיקסר את הביצים והסוכר ומקציפים 3-2 דקות. מוסיפים את הגבינות ואת הרום, ומערבלים. מוסיפים בהדרגה את הקמח ואת אבקת האפייה, ומערבלים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. מכסים ומאחסנים במקרר שעה עד שעתיים (אך לא יותר).
  3. בינתיים, מכינים את הסירופ: שמים את כל מרכיביו בסיר ומבשלים עד שהוא מסמיך.
  4. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. מקמחים קלות את הידיים, יוצרים כדורים קטנים מהבצק ומטגנים עד הזהבה. מעבירים למסננת מרופדת במגבות נייר ומצננים קלות.
  5. מפזרים את פרוסות השקדים בצלחת שטוחה. טובלים את הסופגניות בסירופ, מעבירים לצלחת השקדים ומגלגלים אותן בהם. בוזקים אבקת סוכר ומגישים מיד.