מודה, יש לי הפרעה: אני פשוט מטורפת על גפילטע פיש. מאז שעברתי לגור באנגליה, אחד הדברים שאני הכי מחכה להם בביקורים בארץ הוא הגפילטע פיש שמכינה חמותי היקרה.

אבל עם כל אהבתי לקציצה האפורה, אני לא מכינה אותה בעצמי. יש לי גרסה משלי לקציצת דגים, שמושפעת מהגפילטע פיש, אבל גם מקציצות הדגים הצפון אפריקאיות: שעטנז בין מזרח למערב, חריימה לגפילטע, מתיקות לחריפות. הנה המתכון – אני בטוחה שתאהבו אותו.

  • עוד מתכונים טעימים של מיכל מעוז נחום - בבלוג שלה, "בלבוסטה". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג.

מרכיבים

4 מנות

לקציצות
  • 500 גרם פילה דג טחון (מוסר ים, בקלה או קרפיון)
  • 1/2 בצל קצוץ
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • 3 שיני שום
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • כ-1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
לרוטב
  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל קטן פרוס
  • 2 פלפלים אדומים מתוקים בינוניים (עדיף מזן שושקה), קצוצים גס
  • 1 פלפל אדום חריף
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 8-6 עגבניות טריות, חתוכות לקוביות בינוניות
  • 1 כפית סוכר
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 1/2 עד 3/4 כוס מים
  • 1 כף גדושה פפריקה מתוקה
  • 1 כף גדושה פפריקה מרוקאית
  • 1 כפית כמון
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • לעיטור: חופן עלי פטרוזיליה

אופן ההכנה

הקציצות

  1. שמים את כל מרכיבי הקציצות במעבד מזון עם להב ומעבדים עד שנוצרת תערובת אחידה (למרקם גס יותר, אפשר לקצוץ את הדגים בסכין).
  2. יוצרים מהתערובת קציצות, מסדרים בשכבה אחת במגש ונותנים להן לנוח 15 דקות במקרר. בינתיים מכינים את הרוטב.

הרוטב והבישול

  1. מחממים בסיר שטוח 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפלפלים המתוקים ומטגנים 3-2 דקות נוספות. מוסיפים את הפלפל החריף ואת השום, ומטגנים עד שהשום מזהיב (השגיחו שהוא לא יישרף).
  2. מוסיפים את העגבניות ומבשלים 5 דקות. מוסיפים את הסוכר, רסק העגבניות והמים. מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות.
  3. מוסיפים את התבלינים, מערבבים היטב ומבשלים 5 דקות נוספות.
  4. מניחים בסיר את הקציצות בשכבה אחת, ומנענעים בעדינות כדי שהן יכוסו ברוטב. בשלב זה חשוב שלא לערבב, כדי שהקציצות יתפרקו.
  5. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה 30 דקות.
  6. מפזרים על הדגים חופן נדיב של פטרוזיליה קצוצה ומגישים עם חלה טרייה וטחינה.