מרכיבים

8 מנות

  • 4 קישואים גדולים, מגוררים בפומפייה גסה
  • 2 פלפלים אדומים קטנים, חתוכים לקוביות של 1/2 ס"מ
  • 4 ביצים
  • 100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
  • 2 בצלים קלופים, מגוררים בפומפייה וסחוטים מנוזלים
  • עלים מ-8 גבעולי שמיר, קצוצים גס
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • פלפל שחור טחון
  • כ-1/2 כפית מלח
  • שמן קנולה

אופן ההכנה

  1. מערבבים היטב את כל המרכיבים, למעט שמן הקנולה. משהים 15 דקות, לספיגת טעמים.
  2. יוצקים מעט מהשמן למחבת (רצוי עם ציפוי למניעת הידבקות) ומחממים על אש בינונית. מניחים במחבת תלוליות מהתערובת, משטחים מעט ומטגנים עד הזהבה. הופכים ומטגנים עד שגם צדן השני של לביבות הקישואים מזהיב. מוציאים לצלחת מרופדת במגבות נייר, לספיגת עודפי שמן.
  3. מטגנים כך את כל התערובת, ואם צריך מוסיפים מדי פעם שמן.

עוד מתכונים לחנוכה בערוץ האוכל של Xnet: