מטבוחה היא הרבה יותר מסלט: זה נכון שאין כמו לאכול אותה – חמה או קרה - עם חלה טרייה, אבל היא מעולה גם כבסיס לשקשוקה או כרוטב לדגים.

אם אתם לא אוהבים חריף, השתמשו בחצי פלפל חריף בלבד או ותרו על הפפריקה החריפה.

  • עוד מתכונים מצוינים של אולגה טוכשר - בבלוג שלה, "המרכיב הסודי". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

  • 8 עגבניות גדולות, בשלות אך קשות
  • 2 פלפלים אדומים (אפשר גם בצבע אחר)
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 5-4 שיני שום
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1/2 1 כפיות סוכר
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • אפשרות: 1 כפית פפריקה חריפה
  • אפשרות: 1/2 כפית פלפל שחור
  • 4-3 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  1. יוצרים בבסיס העגבניות חתך בצורת X, חולטים אותן 30 שניות במים רותחים ומקלפים (מתחילים את הקילוף מהחתך). חותכים לקוביות גדולות.
  2. חותכים את הפלפלים האדומים והפלפל החריף לרצועות דקות, ואת השום לפרוסות דקות.
  3. מניחים בתחתית סיר את הפלפלים, ומעליהם את העגבניות והשום. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעה, עד שהעגבניות מפרישות את מיציהן והפלפלים מתרככים. אין צורך לערבב.
  4. מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומבשלים עוד 40-30 דקות על אש נמוכה, ללא מכסה, עד שרוב הנוזלים מתאדים. אם רוצים מטבוחה סמיכה יותר, מבשלים קצת יותר זמן.
  5. מכבים את האש, מוסיפים את השמן ומערבבים. טועמים ומתקנים את התיבול, אם צריך. שומרים את המטבוחה במקרר בכלי אטום.