מרכיבים

6 מנות

  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל, קלוף וחתוך לקוביות
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 שורש פטרוזיליה, חתוך לקוביות
  • 300 גרם (1/2 1 כוסות) עדשים ירוקות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 400 גרם נקניק קבנוס מכל סוג שאוהבים (אפשר פיקנטי)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • אפשרות: פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  1. מחממים בסיר בינוני 2 כפות משמן הזית. מוסיפים את הבצל, הגזר ושורש הפטרוזיליה ומטגנים 3 דקות, עד הזהבה קלה.
  2. מוסיפים לסיר את העדשים ואת הפפריקה, יוצקים מים עד לגובה של כ-12 ס"מ מעל העדשים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את רסק העגבניות, מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-40 דקות, עד שהעדשים רכות מאוד.
  3. חותכים את הנקניק לפרוסות ברוחב 2 ס"מ. יוצקים למחבת נפרדת את 2 כפות שמן הזית שנותרו וצולים את פרוסות הנקניק כ-4 דקות, עד שהן מזהיבות היטב. מצרפים את הנקניק לקדרה, מערבבים, מתבלים במלח ובפלפל, זורים מלמעלה את הפטרוזיליה הקצוצה ומגישים מיד.

איך שומרים?

  • עד יומיים, בסיר במקרר. מחממים קלות בסיר לפני ההגשה - כל חימום משביח את טעמה של הקדרה.