מרכיבים
6 מנות
- 4 כפות שמן זית
- 1 בצל, קלוף וחתוך לקוביות
- 2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 שורש פטרוזיליה, חתוך לקוביות
- 300 גרם (1/2 1 כוסות) עדשים ירוקות
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 2 כפות רסק עגבניות
- 400 גרם נקניק קבנוס מכל סוג שאוהבים (אפשר פיקנטי)
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- אפשרות: פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- מחממים בסיר בינוני 2 כפות משמן הזית. מוסיפים את הבצל, הגזר ושורש הפטרוזיליה ומטגנים 3 דקות, עד הזהבה קלה.
- מוסיפים לסיר את העדשים ואת הפפריקה, יוצקים מים עד לגובה של כ-12 ס"מ מעל העדשים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את רסק העגבניות, מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-40 דקות, עד שהעדשים רכות מאוד.
- חותכים את הנקניק לפרוסות ברוחב 2 ס"מ. יוצקים למחבת נפרדת את 2 כפות שמן הזית שנותרו וצולים את פרוסות הנקניק כ-4 דקות, עד שהן מזהיבות היטב. מצרפים את הנקניק לקדרה, מערבבים, מתבלים במלח ובפלפל, זורים מלמעלה את הפטרוזיליה הקצוצה ומגישים מיד.
איך שומרים?
- עד יומיים, בסיר במקרר. מחממים קלות בסיר לפני ההגשה - כל חימום משביח את טעמה של הקדרה.
- לעוד מתכוני מרקים - לחצו כאן