המתכון באדיבות "מעדנות".

מרכיבים

תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ

  • 1 חבילה בצק פילאס טורקי, מופשר לפי הוראות היצרן
  • 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
  • 50 גרם חמאה
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 12 אגסים בינוניים, קלופים, חצויים ונקיים מגרעינים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  2. מחממים בסיר כבד את הסוכר והחמאה, עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הקינמון ותמצית הווניל וממשיכים לחמם, תוך ערבוב, עד לקבלת קרמל. מוסיפים את האגסים ומערבבים עד לכיסוי מלא. מורידים מהאש.
  3. מניחים את האגסים בתבנית כשהם צמודים זה לזה וחלקם החתוך פונה כלפי מעלה.
  4. פורשים את הבצק על משטח העבודה וחותכים ממנו עיגול בקוטר גדול מעט יותר מקוטרה של התבנית. מניחים את הבצק על האגסים, תוחבים את שוליו בין האגסים לתבנית ומהדקים היטב.
  5. אופים כ-25 דקות, עד שהבצק מזהיב.
  6. מוציאים מהתנור ומצננים מעט (אבל לא לגמרי, כדי שהקרמל לא יתקשה ויידבק לתבנית). הופכים על צלחת ומגישים חם.