המתכון באדיבות "מעדנות".
מרכיבים
תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ
- 1 חבילה בצק פילאס טורקי, מופשר לפי הוראות היצרן
- 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
- 50 גרם חמאה
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 12 אגסים בינוניים, קלופים, חצויים ונקיים מגרעינים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות.
- מחממים בסיר כבד את הסוכר והחמאה, עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הקינמון ותמצית הווניל וממשיכים לחמם, תוך ערבוב, עד לקבלת קרמל. מוסיפים את האגסים ומערבבים עד לכיסוי מלא. מורידים מהאש.
- מניחים את האגסים בתבנית כשהם צמודים זה לזה וחלקם החתוך פונה כלפי מעלה.
- פורשים את הבצק על משטח העבודה וחותכים ממנו עיגול בקוטר גדול מעט יותר מקוטרה של התבנית. מניחים את הבצק על האגסים, תוחבים את שוליו בין האגסים לתבנית ומהדקים היטב.
- אופים כ-25 דקות, עד שהבצק מזהיב.
- מוציאים מהתנור ומצננים מעט (אבל לא לגמרי, כדי שהקרמל לא יתקשה ויידבק לתבנית). הופכים על צלחת ומגישים חם.