המתכון באדיבות איציק ברק, שף מלון "וולדורף אסטוריה" בירושלים.
מרכיבים
4 מנות
- 1 כפית שמן זית
- 1 בצל שאלוט קלוף וקצוץ (או 1/4 בצל רגיל)
- 400 גרם ערמונים קלופים (נמכרים בשקיות בכל רשתות השיווק)
- 2 שורשי סלרי קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים לקוביות
- 1/2 1 ליטר ציר עוף (אפשר גם מאבקה) או מים
- 2 כפות חלב קוקוס
- מלח
- פלפל שחור טחון
לקישוט (לא חובה)
- 1 עגבנייה
- 2 פרחי ברוקולי
- 2 כפות צנוברים
- 4 פרוסות בגט אלכסוניות
- מעט שמן זית
אופן ההכנה
המרק
- מחממים את השמן בסיר עמוק על אש בינונית-נמוכה. מטגנים את הבצל עד שהוא משחים.
- מוסיפים את הערמונים, שורש הסלרי ושורש הפטרוזיליה, ומטגנים כ-4 דקות.
- מוסיפים את ציר העוף, מביאים לרתיחה על אש גבוהה ומנמיכים את האש.
- מוסיפים את חלב הקוקוס, מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים כ-30 דקות ברתיחה עדינה וללא מכסה.
- טוחנים את המרק באמצעות בלנדר מוט ומסננים במסננת דקה.
הקישוט וההגשה
- מחממים תנור או טוסטר אובן ל-180 מעלות.
- חותכים את העגבנייה לקוביות ומרחיקים את הזרעים.
- חולטים את הברוקולי 3 דקות במים רותחים. מסננים.
- קולים את הצנוברים כ-2 דקות במחבת ללא שמן, עד שהם מזהיבים ומפיצים ריח נעים.
- מורחים את פרוסות הבגט במעט שמן זית וקולים בתנור כ-3 דקות, עד שהן מזהיבות. בינתיים מערבבים יחד את העגבנייה, הברוקולי, הצנוברים וכף שמן זית.
- יוצקים את המרק לקעריות. מפזרים את הירקות והצנוברים על פרוסות הבגט, ומניחים פרוסה ליד (או על) כל קערית מרק.
- לעוד מתכוני מרקים - לחצו כאן