המתכון באדיבות איציק ברק, שף מלון "וולדורף אסטוריה" בירושלים.

מרכיבים

4 מנות

  • 1 כפית שמן זית
  • 1 בצל שאלוט קלוף וקצוץ (או 1/4 בצל רגיל)
  • 400 גרם ערמונים קלופים (נמכרים בשקיות בכל רשתות השיווק)
  • 2 שורשי סלרי קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1/2 1 ליטר ציר עוף (אפשר גם מאבקה) או מים
  • 2 כפות חלב קוקוס
  • מלח
  • פלפל שחור טחון

לקישוט (לא חובה)

  • 1 עגבנייה
  • 2 פרחי ברוקולי
  • 2 כפות צנוברים
  • 4 פרוסות בגט אלכסוניות
  • מעט שמן זית

אופן ההכנה

המרק

  1. מחממים את השמן בסיר עמוק על אש בינונית-נמוכה. מטגנים את הבצל עד שהוא משחים.
  2. מוסיפים את הערמונים, שורש הסלרי ושורש הפטרוזיליה, ומטגנים כ-4 דקות.
  3. מוסיפים את ציר העוף, מביאים לרתיחה על אש גבוהה ומנמיכים את האש.
  4. מוסיפים את חלב הקוקוס, מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים כ-30 דקות ברתיחה עדינה וללא מכסה.
  5. טוחנים את המרק באמצעות בלנדר מוט ומסננים במסננת דקה.

הקישוט וההגשה

  1. מחממים תנור או טוסטר אובן ל-180 מעלות.
  2. חותכים את העגבנייה לקוביות ומרחיקים את הזרעים.
  3. חולטים את הברוקולי 3 דקות במים רותחים. מסננים.
  4. קולים את הצנוברים כ-2 דקות במחבת ללא שמן, עד שהם מזהיבים ומפיצים ריח נעים.
  5. מורחים את פרוסות הבגט במעט שמן זית וקולים בתנור כ-3 דקות, עד שהן מזהיבות. בינתיים מערבבים יחד את העגבנייה, הברוקולי, הצנוברים וכף שמן זית.
  6. יוצקים את המרק לקעריות. מפזרים את הירקות והצנוברים על פרוסות הבגט, ומניחים פרוסה ליד (או על) כל קערית מרק.